Metrotegels, de populaire badkamertegels

Een ware hype, die metrotegels! Je kent ze ongetwijfeld uit de metro van Parijs en ondertussen zijn ze haast niet weg te denken als badkamertegels of als keukentegels. Hou je van landelijk wonen, een stijlvolle stadswoning of eerder van een industrieel interieur? Metrotegels geven extra cachet aan je thuis!

Op zoek naar de geschikte muurtegels voor badkamer of keuken? Ga voor metrotegeltjes!

Metrotegels zijn de langwerpige, glanzende tegels met afgeschuinde zijde,  in het Frans ook wel biseauté genoemd. De wandtegels bestaan zowel in 7,5/15 formaat als in 10/20 formaat. De klassiekers zijn metrotegels wit, metrotegels crème en metrotegels zwart, maar tegenwoordig zijn ze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Metrotegels badkamer en metrotegels keuken

We kennen de metrotegels reeds lang uit de Parijse metro en ook in klassieke brasseries duiken ze regelmatig op. Nu zijn ze ook zeer populair als muurtegels keuken of badkamer tegels. Met hun glanzende art déco uitstraling passen deze wandtegels perfect in een gerenoveerd herenhuis of een retro badkamer, maar ze komen ook uitstekend tot hun recht in een landelijk interieur.

Metrotegels voegen?

Je kan de metrotegels voegen of aan elkaar lijmen. Voor een optimaal retro effect moet je de wandtegel van een donker grijze voeg voorzien.

 

30/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?