Een Zuiderse sfeer in je interieur – Marokkaanse interieurtrend 2015

Het vooruitzicht naar de zomer en de nieuwe interieurtrends doen ons nu al verlangen naar vakantie. In 2015 bereiken de ethnische invloeden uit het Zuiderse Marokko onze contreien wat voor een ongekende (vakantie)sfeer zorgt in onze interieurs. Met de juiste accessoires waan je je meteen in een Zuiderse Riad in het hartje van Marrakech!

Het mag dan lijken alsof je de filmset van duizend-en-één Arabische nachten, je zal niet kunnen weerstaan aan de comfortabele meubels en de weelderige kleurenpracht. Marokkaanse of Arabische interieurs zijn tijdloos en dat maakt de trend ook zo leuk. Met enkele accessoires kan je om het even welke kamer sfeervol aankleden. We pikken er dan ook enkele must-haves en eyecatchers uit die het Zuiderse Marokko naar jouw interieur brengen!

Rijkelijk versierde en comfortabele meubelen

Marokko staat gekend omwille van z’n authentieke ambacht. Dat traditionele vakmanschap zie je in hun sierlijk gedecoreerde houten meubelen. Maar ook de andere meubels worden steeds rijkelijk versierd met het oog op comfort. In een Marokkaanse woonkamer vind je tegen alle muren dan ook lage zetels, knusse kussens of gezellige Marokkaanse poefs waarop het hele gezin en bij uitbreiding de familie heerlijk op kan luieren.

Met een laag dagbed, een laag koffietafeltje en enkele kussens en/of een poef creëer je in een handomdraai een Marokkaans hoekje in je interieur!

Geometrische patronen in tegels, tapijten en aardewerk

Deze interieurtip combineert meerdere kenmerken van de Marokkaanse stijl. Zo vind je in iedere Marokkaanse woning (Moorse) tegels terug en dat met de mooiste motieven. Je kan kiezen voor vloertegels maar ook voor de wandtegels, ook wel gekend Zelliges.

Daarnaast mogen ook tapijten niet ontbreken in het interieur: bij bezoek wordt thee en gebak immers opgediend in de woonkamer waarbij iedereen plaatsneemt rond de (koffie)tafel. Knusse kussens en tapijten zorgen ervoor dat iedereen een comfortabel plaatsje heeft.

Tot slot is er ook het authentieke aardewerk. Denk maar aan de tajine maar ook theepotten en kopjes en decoratieve schalen.

Less is more!

Allesbehalve een voorschrift voor Marokkaanse interieurs maar wie geen zin heeft in al die kleuren of exotische meubels kan met de kleinste details toch dat Zuiders gevoel naar zijn woonkamer halen. Een eenvoudig koffietafeltje (met die typische schaal) en een Marokkaanse poef, sierlijk versierde kaarsen of aardewerk met de juiste patronen en kleuren. Smaragdgroen, turquoise, kobaltblauw en metalen en gouden accenten zijn de kleuren die je kan gebruiken om Marokko naar je interieur te brengen.

Lushome

28/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?