Marmer in de badkamer: oubollig of juist hip

witte marmer

Marmer… een natuurlijk materiaal met een koninklijke, romantische uitstraling. Het zachte karakter matcht perfect met een badkamer, wat meteen de verklaring is voor deze eeuwenoude combinatie. Toch krijgt marmer vaak de stempel oubollig te zijn. Toch is dit materiaal aan een remonte bezig. Van een volledig marmeren badkamer tot subtiele accenten: hier vind enkele manieren waarop je marmer kan verwerken in jouw badkamer. 

Tip: marmer is ook een troef op andere plaatsen in je interieur

Licht of donker: je scoort altijd

Witte Italiaanse marmer… Dit pure symbool van luxe past gewoonweg in elke badkamer. Zonder twijfel dat ook jouw badkamer meer klasse krijgt. Een extra stijltip? Marmer in lichtere tinten gaat erg mooi samen met een vrijstaande badkuip. Marmer met donkere accenten geeft dan juist wat meer warmte en huiselijkheid aan je badkamer. Houten kastjes komen zo beter uit en versterken de natuurlijke uitstraling.

Unieke patronen: variatie troef !

De kleuren hebben zoals gezegd een grote invloed op de look and feel van jouw badkamer. Maar als we spreken over het meest kenmerkende element van marmer, dan gaat het over de wolkige en aderige tekeningen op deze natuursteen. De geaderde look geeft structuur terwijl de wolkige patronen een warmere uitstraling hebben. It’s up to you.

verschillende soorten marmer

Marmer in de badkamer: hier hoort het thuis

Marmer is een allemansvriend en zou nergens misstaan in je badkamer. Een marmeren vloer, bijvoorbeeld, vormt een perfecte combinatie met vloerverwarming. Vaarwel koude voetjes! Een inloopdouche? Ook deze je restyle met marmeren wanden waardoor je een koninklijke douche kunt nemen. Dit natuurlijk materiaal verwerk je ook gewoon in kleinere elementen. Denk maar aan het wastafelblad waardoor jouw blinkende lavabo meteen aan prestige wint. Ook leuke accessoires, zoals een marmeren klok of tandenborstelhouder geven meteen die royale sfeer.

Tip: Marmer en zuur zijn allesbehalve beste vrienden. Laat dus de schoonmaakazijn maar in de kast staan, wanneer je de badkamer aan een grondige kuisbeurt onderwerpt.

05/12/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

AE
Aisa El grafel

Ik zou graag tegels kopen of hoe of wat voor mijn badkamer

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Aisa,

  Voor een ruime keuze aan tegels raden we je aan naar een tegel-, badkamer- of interieurwinkel in je buurt te gaan. De verkopers zullen je ongetwijfeld met een glimlach verder helpen. Uiteraard kun je ook altijd wat onlinewinkels afschuimen.

  Veel succes!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project