Let’s go vintage? Terug van nooit echt weggeweest!

gele retrostoel, blauwe retrokast, platenspeler

Het is geen groot nieuws meer dat retro en vintage helemaal hip zijn. Zelfs in moderne interieurs zie je steeds vaker vintage invloeden. Ben jij al overtuigd van deze woonstijl uit de jaren 50 en 60? Nadat je dit artikel leest alvast wel!

Vrolijkheid ten top

Het verschil tussen retro en vintage? Met retro bedoelen we interieurspullen die wel nieuw zijn, maar zijn afgewerkt in een oud design. Vintage zijn dan weer de authentieke spullen die rechtstreeks uit de jaren 50 of 60 komen. De retro en vintage woonstijl stralen vrolijkheid uit, maar zijn ook echt karaktervol.

Hoe jij voor zo’n woonstijl zorgt? Je steekt oude spullen weer in een nieuw jasje. Of snuister rond in verschillende vintage winkels om meubels en accessoires uit de retrojaren te vinden. Tegenwoordig is het niet meer vreemd om bijvoorbeeld stoelen van je oma in je interieur te zetten.

roze sofa, vintage interieur, vintage kast

Materialen en kleur “à la retro”

Qua materialen speelt vooral hout een grote rol. Een volledig houten tafel is zeker niet apart. Of wat dacht je van leuke houten accenten, zoals een houtstructuur aan je lamp?! Natuurlijk kun je ook verschillende materialen combineren. Denk bijvoorbeeld aan een stoel met een houten frame en een stoffen zitting. Niet vergeten: de retromeubels en -materialen zijn te kenmerken aan hun ronde vorm. Een ronde eettafel of stoelen met afgeronde hoeken zijn dus hot!

En de kleuren? Die worden bepaald door de letter G: geel, groen en goud. En ook oranje en bruine tinten zien we in deze stijl vaak terugkomen. Zo brengt een mosterdgele muur je meteen in dat ultieme retrosfeertje.

witte schommelstoel in retro slaapkamer

Verlichting in de retrostijl

Voor de verlichting kun je terecht bij lampenlicht.be. Dat is een online website gespecialiseerd in verlichting uit verschillende woonstijlen. Vintage/retro is er daar een van. Bekijk zeker eens de vintage hanglampen in die stijl op lampenlicht! Je filtert makkelijk op “retro” of “vintage” om meteen het juiste zoekresultaat te krijgen en rond te snuffelen op de webshop.

vintage bureaulamp

Een vintage hanglamp in een gouden kleur? Dat hebben we nodig! Je (ronde) eettafel verdient een beetje luxe erbij. Toch niet zo’n fan van een hanglamp? Niet getreurd: er zijn genoeg andere lampen in deze stijlen terug te vinden. Check vooral ook de plafondlampen op lampenlicht om helemaal in de sfeer te komen!

Het is duidelijk: de vintagestijl is allesbehalve stoffig: het is net een oude trend in een nieuw (gouden) jasje. Bezoek dus vast en zeker eens een vintagewinkel: je komt ongetwijfeld buiten met meer dan je had gedacht! Toch nog wat meer inspiratie nodig? Die vind je in dit leuke artikel.

27/08/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?