Kinderkamer inrichten met een klein budget? Yes we can!

Witte kinderkamer

Binnenkort een stoere ridder of een al even stoer prinsesje in huis? Natuurlijk wil je een zo leuk mogelijke habitat creëren voor de kleine ukkepuk, waar hij/zij zich helemaal in een sprookje waant. Een volledig ingerichte kinderkamer kost al snel een handvol goudstukken … Spijtig genoeg is er geen wensput of goede toverfee die je kinderkamer in 1-2-3 omtovert tot een babyparadijs. Maar de inrichting van je babykamer hoeft niet altijd veel te kosten. Een betaalbare én hippe kinderkamer inrichten is perfect mogelijk met deze ideetjes.

Kinderkamer inrichten? Durf te vragen!

Meubels voor de kinderkamer nemen vaak de grootste hap uit je budget. Vertel tegen vrienden, familie en collega’s gerust  waarnaar je precies op zoek bent. Zo kunnen zij mee hun ogen openhouden voor mogelijke koopjes. Dikwijls hebben zij zelf nog een aantal spulletjes die ze niet meer gebruiken of kennen ze iemand die er vanaf wilt voor een prikje. Ook in tweedehandswinkels, -beurzen of -websites kan je vaak nog wat leuke spulletjes vinden voor een appel en een ei. Wist je trouwens dat er op Facebook weggeefgroepen bestaan waar je gratis en voor niets toffe meubels op de kop kunt tikken? Een kinderkamer inrichten hoeft zo heus geen aderlating te zijn.

Muurdecoratie brengt je babykamer tot leven

kinderkamer inrichten fotolijst

Meubels gevonden? Prima! Dan is het tijd voor de tweede stap: de muren decoreren. Je zinnen gezet op een neutraal behangpapier of juist eentje met een leuk motief? Pak het een keertje anders aan: vergeet dat peperduur behangpapier. Met washi tape en goedkope witte verf  kom je al een heel eind! Kleef de tape in creatieve patronen of figuurtjes op de muur. Leuk is om bijvoorbeeld de naam of initialen van je baby in tape op de muur te bevestigen. De washi tape kan je eenvoudig verwijderen: ideaal wie regelmatig van thema wil veranderen. In de herfst tape je de muur vol vallende blaadjes, in de winter zijn het dan weer sneeuwvlokjes en een sneeuwman die de muur opvrolijken. Voor de ouders met minder DIY-talent is een voorgevormde muursticker een eenvoudiger alternatief.

Smuk de muur verder op met fotokaders en wandplankjes. Dankzij een collagelijst bundel je makkelijk de meest memorabele kiekjes. Ook wandplankjes geven structuur aan je ruimte. Daarnaast zijn ze een handige stalplaats voor alle kleine prulletjes.

Voor leuke muurdecoratie hoef je niet altijd naar de winkel te lopen. Haal even die handigste harry in jezelf naar boven. Geen inspiratie? Geen probleem! Het internet staat vol inspirerende ideetjes voor de kinderkamer. Zo kan je eenvoudig je eigen kapstokje maken met een tak en twee schroeven. Dus zoek eens in het bos naar een geschikte tak en vervolgens kan je deze met twee schroeven bevestigen aan de muur. Klaar is Kees!

Accessoires maken het plaatje af

vloerkleed kinderkamerTot slot, zijn er de finishing touches… Geen fan van de bestaande vloer? Het is niet noodzakelijk om die volledig uit te breken of te verven. Een vloerkleed kan je kinderkamer ook meteen een heel andere look geven. Je hebt er in alle vormen en kleuren en het is nog zacht aan je voeten ook…lekker knus!

Accessoires zijn bovendien belangrijker dan je denkt. Ze maken het plaatje helemaal af. Elke kinderkamer heeft zo wel één object dat de aandacht trekt. Denk maar een een ultracool verlichtingselement… Maar ook een kamerplant kan zo’n eye-catcher zijn. Je kan een kamerplant makkelijk kwijt in een lege hoek of als plantenhanger aan het plafond. Slechts één plantje, kan de kinderslaapkamer helemaal transformeren!

22/07/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?