Van Boretti tot Aga fornuis!

Ook gespot in 2012: retro fornuizen! Deze vrijstaande fornuizen geven een extra dimensie aan uw kookavonturen en brengen veel sfeer in uw keuken. Ook al bent u nog niet de grootste hobbykok van Vlaanderen met een waanzinnige passie voor koken, de retrofornuizen zijn er voor mensen die graag gezelligheid proeven!

De nieuwe generatie retro kookfornuizen zijn uitgerust met verschillende ovens en verkrijgbaar met keramische kookplaten of gaspitten. Een Aga fornuis,Falcon fornuis of Boretti fornuis: Homeproved maakt u wegwijs in de wondere wereld van de kookvuren!

Aga fornuis

Het Aga kookfornuis is bijna 80 jaar geleden ontworpen door Gustaf Dalén, Zweeds fysicus en nobelprijswinnaar. De oorspronkelijke Aga fabriek stond dus in Zweden, maar tegenwoordig wordt de Aga in Engeland gemaakt. Bijna al het gietijzer wordt geproduceerd in Coalbrookdale in Shropshire, de wieg van de industriële revolutie. In 1709 smolt Abraham Darby hier voor het eerst gietijzer met gebruik van kolen. Het ijzer zorgt voor de uitstekende warmtebehoudende eigenschappen die aan de basis staan van het koken op een Aga. Met Aga fornuizen haalt u dus een stukje geschiedenis in huis! Je kan Aga verkrijgen in twaalf kleuren, dit fornuis is geschikt voor zowel de landelijke keuken als de moderne keuken.

De Six-Four serie is een speciaal soort Aga fornuis met zes gasbranders, een zeer efficiënte grill, een conventionele elektrische oven, een instelbare heteluchtoven en een sudderoven voor langzaam gaarkoken volgens de Aga-traditie. Aangezien u het fornuis alleen op een geschikte gas- en elektriciteitsvoeding hoeft aan te sluiten, kunt u het tegen vrijwel elke muur plaatsen, inbouwen of zelfs losstaand installeren.

En de prijzen Aga fornuis? Een Aga fornuis six-four met vier ovens en zes gaspitten of zes vitrokeramische kookplaten heeft u vanaf 6950 euro. Voor het kleinere model met vier vuren en twee ovens betaalt u 4545 euro.

Borretti fornuis

Ook fornuis fabrikant Boretti biedt u een ruim scala professionele fornuizen aan, voorzien van een fraai, eigen design. Een echte aanrader is het Boretti VP-64 gasfornuis. Dit fornuis dat een oven bevat die 60 centimeter breed is, is ondermeer uitgerust met een wok burner en een elektrisch ontstekingsmechanisme zodat u niet langer met lucifers of aanstekers aan de slag moet.

Falcon fornuis

William Flavel Falcon fabriceerde zijn eerste fornuis in 1833. Vijf generaties vaklieden hebben van het Falconfornuis de bestseller gemaakt die het nu is, plaats één in Groot-Brittanië en hard op weg naar de top in de rest van Europa. Of het nu tot uitdrukking komt in het markante design van de Elan of in de grensverleggende eigentijdse styling van de Elite met moderne materialen en rechte lijnen, Falcon fornuizen hebben heel uiteenlopende designs die passen in elke keukenstijl. Ook voor veel professionele koks is Falcon een vaste waarde.

11/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?