Tips om je landelijke keuken in te richten

Een landelijke keuken combineert het sfeervolle, plattelandse met hedendaagse technologie. In de landelijke keuken kan je de drukte van de dag even achterlaten en tot rust komen door de neutrale kleuren, vormen en natuurlijke materialen. Wil jij ook zo’n oase van rust in je keuken? Ontdek dan hoe je met onze tips je keuken landelijk kan inrichten!

Keukenindeling van de landelijke keuken

Voor je de keuken kan inrichten, moet je natuurlijk weten hoe je de keuken gaat indelen. Bij de landelijke keuken is het belangrijk dat de kookplaat en spoelbak centraal gepositioneerd worden. Daarbij is de kookplaat, vaak gecombineerd met de oven, een losstaand element en ook de spoelbak wordt niet ingewerkt. Ze moeten opvallen en er bovenuit springen. De moderne apparatuur zoals koelkast, microgolf en vaatwasmachine stop je beter weg om de landelijke sfeer niet te doorbreken.

Spatwand in de landelijke keuken

Net als de meubels bepaalt ook de spatwand de sfeer in de keuken. In de landelijke keuken is er niets mooier dan authentieke tegels als spatwand. Wandtegels zijn niet enkel prachtig, maar ze zijn overigens ook praktisch. Je kan ze namelijk gemakkelijk schoonmaken en ze zijn hittebestendig.

Meubels in de landelijke keuken

In de landelijke keuken gaat de voorkeur naar keukenkasten in pasteltinten of aardekleuren. Ook gebruikt men vaak wit-tinten zoals gebroken wit en beige. Let op: puur wit past absoluut niet in de gezellige sfeer van de landelijke keuken, mijden dus! Bij de keukenkasten hoort landelijke meubelbeslag. Kies voor meubelbeslag uit verouderd ijzer om een échte landelijke sfeer te creëren in de keuken.

Landelijke keuken: decoratie

Een keuken is niet af zonder decoratie en zeker de landelijke keuken niet. De aankleding bepaalt namelijk mee de sfeer. Plaats bijvoorbeeld enkele glazen potten met ingrediënten op het aanrecht en zet hier en daar prachtige planten neer. Je kan daarnaast sfeer scheppen met theelichtjes, plaats ze op tafel of gebruiken als decoratie op de vensterbank. Ook kan je het gezellig maken met muurkandelaars!

24/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?