Waarom een fragranit spoeltafel de perfecte aanwinst is voor je keuken

Waarom een fragranit spoeltafel de perfecte aanwinst is voor je keuken

Een keuken met karakter: het zit ‘m in de kleinste details. Zoals het materiaal van je spoeltafel bijvoorbeeld. Naast de vertrouwde inox spoeltafel bestaan er tegenwoordig ook heel wat andere materialen voor je spoelbak. Vandaag laten we je kennismaken met fragranit: één van de meest vernieuwende keuzes voor je keuken. En we leggen je haarfijn uit waarom!

Wat is fragranit?

Fragranit is een stevig materiaal dat voor 80% uit natuurlijk kwarts bestaat en voor 20% uit acryl. Het is dan ook een van de hardste materialen ter wereld. Enkel topaas, robijn en diamant presteren nog beter.

Kras- en hittebestendig

Fragranit kan tegen een stootje: dankzij de hardheid van het materiaal hoef je je geen zorgen te maken om eventuele krassen of breuken in je spoeltafel.

Bovendien krijgt fragranit het niet benauwd van hete temperaturen. Moet je even een gloeiend hete kookpot op je spoeltafel kwijt? Geen probleem! Fragranit kan makkelijk temperaturen tot 280 °C aan.

Glad en hygiënisch

Wist je dat zelfs de kleinste vuildeeltjes zich niet kunnen nestelen in fragranit? Dat heeft het materiaal te danken aan zijn gladde oppervlak, zonder poriën.

Je fragranit spoeltafel schoonmaken wordt dan ook een pretje: met een zachte doek, water en een beetje afwasmiddel ben je zo klaar.

Lange levensduur

Geen krassen, geen schade door hitte en geen hardnekkige restjes Waarom een fragranit spoeltafel de perfecte aanwinst is voor je keukenvuil: dat alles maakt dat je fragranit spoeltafel levenslang meegaat.

Het enige waar je rekening mee hoeft te houden? Vermijd bijtende producten als ammoniak: ze kunnen de kleur van het oppervlak beschadigen. Bovendien heeft je spoeltafel daar echt geen nood aan!

Trendy kleuren

Je fragranit spoeltafel geeft niet alleen een extra luxueuze uitstraling aan je keuken, het materiaal is ook in verschillende trendy kleuren te verkrijgen. Denk aan kleuren als grafiet, metaalwit of donkerbruin.

Fragranit leent zich er dan ook perfect toe om aan de hand van een subtiel kleuraccent een stijlvol contrast in je interieur te creëren.

19/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

LT
Liesbeth Totté

Wij zouden graag de volgende spoelbakken ergens kunnen bezichtigen (voorkeur omgeving Mechelen) om te vergelijken
Kubus KBG 160 D Fragranit+ Onyx
Kubus KBK 160 D Fraceram Onyx

Indien u ons kan informeren over de voor- en nadelen van beide, graag.