De perfecte keuken inrichten voor iedereen

De perfecte keuken, die ziet er voor iedereen anders uit. Maar wat voor iedereen hetzelfde is, dat is de praktische kant van je keuken. En hoewel er heel wat verschillende keukenopstellingen, interieurstijlen en meubels bestaan, zijn er toch enkele praktische tips en hulpmiddelen die ieder soort keuken omtoveren tot de perfecte keuken.

Afhaalfanaat, hobbykok of chef-kok?

Geen enkele keuken in België is hetzelfde en ook tussen de gebruikers ervan heersen er heel wat verschillen. De ene heeft zichzelf  uitgeroepen tot hobbykok of zelfs chef-kok en gebruikt daarbij de nieuwste snufjes, meest exotische kruiden en ingrediënten en heeft een servies waar menig  restaurant jaloers op zouden zijn.

Aan het andere uiterste bevinden zich de mensen die zich beperken tot de basics van het koken en vaak iets afhalen of uit eten gaan. En tussen de twee uitersten? Daar zit een hele grote groep van mensen die dagelijks in de weer zijn met het koken, bijvoorbeeld voor hun gezin. In welke groep jij je ook bevindt; een praktische keukenindeling maakt ieders leven een stuk aangenamer en het is niet eens zo moeilijk of duur!

Stel orde op zaken dankzij ORGALUX lade-indelingen

In ons vorige artikel over hoe je de perfecte keuken kan inrichten, hadden we het er al over dat je die zaken die je het meest nodig hebt, zo bereikbaar mogelijk moet opbergen. Kookgerei, potten en pannen moeten onder of rond het vuur opgeborgen worden, het fonduetoestel daarentegen mag in een hoge kast geplaatst worden. De handige lade-indelingen van ORGALUX, specifiek ontwikkeld voor Blum lades, maken het dan ook mogelijk om iedere lade zo efficiënt mogelijk in te delen.

Lades met flexibele bestekindelingen

Een praktische keuken, is een keuken die uitgerust is met lades. Lades bieden immers een veel beter overzicht dan keukenkasten met deuren. Je ziet in één oogopslag alles liggen en bovendien heb je de mogelijkheid om iedere lade netjes in te delen. Zo heeft ieder lepeltje, ieder kruidenpotje en iedere pot zijn eigen plaatsje.

Met de vakverdelingen en bestekschaaltjes deel je al spelenderwijs je lades zo efficiënt mogelijk en afhankelijk van jouw persoonlijke behoeftes in. De bestekindelingen zijn bovendien beschikbaar in roestvrij staal, beuken- of notenhout of hoogwaardig kunststof zodat je ze kan afstemmen op jouw keuken.

Vakverdelingen voor potten en pannen

Op ieder potje past een dekseltje maar als je uren moet zoeken naar het juiste dekseltje, is de pret er al gauw vanaf. ORGALUX stelt daarom vakverdelingen voor potten en pannen voor. Zo behoud je een duidelijk overzicht in je lade en vind je meteen het passende deksel.

Organiseer je voorraad

Van elektrische toestellen tot flessen azijn en potten met pasta… Alles wordt praktisch verdeeld dankzij de vakverdelingen voor de voorraadlades en – kasten. Zo blijft alles netjes staan als je de lades of kasten opent en sluit.

Ook afval krijgt z’n plek

Niets zo irritant om met natte handen met je keukenafval de hele keuken door te moeten lopen om dan op onhandige wijze je afvalemmer te moeten openen en er allicht de helft nog naast te kieperen.

Van schoonmaakproducten tot afvalemmers: schoonmaken, sorteren en recycleren worden een ware deugd met de handige afvalemmers die, afhankelijk van jouw wensen, voorzien zijn van deksels, vakverdelingen of zelfs biofilters die geurtjes elimineren.

Verhoog je kookcomfort met handige keukenhulpjes

Naast de vakverdelingen, bestekschaaltjes en dwarsverdelingen biedt ORGALUX ook handige keukenhulpjes. De meeste van deze keukenhulpjes zijn, in tegenstelling tot de lade-indelingen, universeel en kunnen dus in elke keuken gebruikt worden.

Flexibiliteit is troef bij ORGALUX en dat merk je aan de keukenhulpjes. Zowel de kruidenhouders, bordenhouders als foliesnijder zijn uitneembaar en maken hen daarom mobiel. Een simpel potje koken of barbecueën? Je hebt je ORGALUX keukenhulpjes altijd bij de hand! Tot slot passen ze ook in elk type lade of kast.

De messenhouder daarentegen werd specifiek ontworpen voor Blum lades. De messenhouder zorgt ervoor dat je tot maar liefst 9 messen stabiel en veilig kan opbergen.

Ontdek aan de levende lijve wat jouw perfecte keuken is

We kunnen best begrijpen dat je na deze tips en hulpmiddelen jouw perfecte keuken nog niet voor ogen kan halen. Net daarom kan je terecht in de vele showrooms die ingericht zijn met BLUM en ORGALUX producten. De verschillende showrooms vind je via volgende link: http://www.orgalux.com/nl-be/dealers

Wil je jouw keuken meteen omtoveren tot de perfecte keuken? Dan kan je rechtstreeks contact opnemen met de Blum Showroom:

  • België +32 (0)3 778 71 11
  • Nederland +31 (0)418 569 062

Liever elders inspiratie halen? Raadpleeg dan zeker de website van Offrea!

30/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?