Kookeiland dampkappen: keuze te over!

Dampkappen worden steeds vaker gebruikt als een designelement dat stijl in uw keuken brengt. De keuze aan dampkappen is dan ook overweldigend.

 U kan kiezen uit een onzichtbare inbouwdampkap of eyecatchers in inox en glas. Nieuwe ontwikkelingen zijn inbouwdampkappen, brede, kubistische afzuigkappen die de horizontale lijnen van de keuken beter benadrukken. Opvallend is ook de opkomst van eilanddampkappen, een trend die te danken is aan het succes van het kookeiland. Homeproved bekijkt de nieuwsteeilanddampkap types voor u!

 

Dampkap kookeiland

Eiland dampkappen zijn er in een strakke moderne uitvoering of overgoten met nostalgie, maar een ding is zeker: deze eilanddampkappen hebben een absolute meerwaarde voor de sfeer in de keuken. Ze zijn in hoogte verstelbaar of op afstand bedienbaar, eilanddampkappen zijn vaak voorzien van de nieuwste technische snufjes! Inbouwdampkappen in het plafond zijn bijvoorbeeld vaak te bedienen via een speciale afstandsbediening. Het behoeft geen betoog, de eilanddampkap is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende modellen en maten.

Op zoek naar dé kap voor boven het kookeiland?

  • Recirculatiedampkap ‘Zen’ – Novy

De recirculatiedampkap Zen bevat een extra koolfilter met actieve koolstof, die de geuren aan de dampkap onttrekt. Een krachtig afzuigsysteem is niet de enige troef van deze eilanddampkap, ook het design is aantrekkelijk: het toestel wordt met vier kabels aan het plafond opgehangen, uitstekend geschikt voor lofts en woningen met hoge plafonds, en dit element doet even denken aan artistieke verlichtingsarmaturen. Met reden, want het toestel werd uitgerust met sfeerverlichting met TL’s of energiezuinige fluorescentielampen, die nog beter tot hun recht komen dankzij het lichtdoorlatend materiaal. Verkrijgbaar vanaf 1989 euro.

  • Eilanddampkap ‘Cubia’ – AEG

Op zoek naar een kleinere kookeiland dampkap aangepast aan uw kleinere keuken? De trendy eilanddampkap ‘Cubia’ is kleiner dan de standaard eilanddampkap, zonder daarbij afbreuk te doen aan afzuigkracht en intensiteit. Het toestel heeft een uiterst stille motor en vier ingebouwde halogeenspotjes voor een optimale verlichting. Verkrijgbaar vanaf 1499 euro.

  • Decoratieve eilanddampkap – Whirlpool

Een echte blikvanger in de keuken of woonkamer is deze design eilanddampkap. Ook prachtig als er twee of drie naast elkaar worden gehangen boven het kookeiland. Het lijkt een hele moderne lamp, maar het doet dienst als een functionele dampkap. Deze dampkap is in een handomdraai te bedienen dankzij ‘Touch Sensitive’. Hij werkt op 1 motor en heeft 3 snelheden met booster. De aluminium vetfilters zijn eenvoudig uit te nemen en te reinigen in de vaatwasser. Als verlichting zijn er 4 halogeenlampen van 20W voorzien. Door de optionele koolstoffilter is de dampkap geschikt voor recirculatie. Verkrijgbaar van 799 euro.

Enkele tips

  • Bij een kookeiland kan de lucht alle kanten op. Een dampkap met sterkere motor is dan ook aan te raden, evenals afvoerbuizen met een grotere diameter.
  • Let er ook op dat bij een keukeneiland de afvoerbuizen misschien een plekje moeten krijgen in een verlaagd plafond, wat voor een extra kost kan zorgen.
  • Een vuistregel bij de aanschaf is: hoe groter het kookoppervlak (kookplaten en/of domino-elementen) hoe groter de dampkap moet zijn. Zoals bij de Whirlpool dampkap kan u eventueel ook twee dampkappen naast elkaar plaatsen, dat komt eigentijds en professioneel over.

 

06/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?