Keukentrends 2014: design en duurzaamheid hand in hand!

Er wordt tegenwoordig steeds meer geleefd in de keuken. Hierdoor verschuiven ook de verschillende keukentrends. We brengen steeds meer een eigen stijl tot leven in de keuken en houden rekening met het milieu… Ontdek de keukentrends voor 2014!

Keukenkleuren

In 2014 kiezen we voor warme en sfeervolle tinten, want gezelligheid staat voorop. De sfeer is omgeslagen naar warme tinten zoals bruin, sneeuwwit en hout. Er zijn diverse keukenmerken die het wagen om keukens in nieuwe bruintinten op de markt te brengen. De bruine tinten variëren van bruin tot truffelbruin, grijsbruin en zelfs zwartbruin. Felle kleuren zijn uit in de keuken, maar voor keukentoestellen kom je ze wel nog tegen. Hier zijn de meest opvallende kleuren aubergine, kiwigroen en indigoblauw.

Natuurlijke materialen

Zoals de kleuren al doen vermoeden, bepalen de natuurlijke materialen ook in 2014 het beeld van de keuken. De natuurlijke materialen in de keuken zijn al een tijdje aan hun opmars bezig. Hout in de keuken is dus ook geen taboe meer! Heel wat keukenproducenten bieden werkbladen met een hout- of betonlook aan, maar ook keukens uit écht hout of met een betonnen werkblad worden steeds populairder.

Een nieuw materiaal dat op deze trend inspeelt, is het lightbeton. Dit is een bijzonder materiaal met alle eigenschappen van echt beton, maar het is wel 60% lichter. Doordat de kern uit lichtgewicht hardschuim bestaat, is lightbeton gemakkelijk te gebruiken als keukenwerkblad.

Duurzame keuken

We zien het overal: duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook bij het inrichten van de keuken kiezen we steeds meer voor duurzame materialen en energiezuinige apparaten. Denk maar aan een zuinige vaatwasser en een energievriendelijk fornuis.

Keukeninrichting

Een nieuwe term bij het inrichten van de keuken is: “Flock to block”. Deze term heeft alles te maken met de indeling van kastjes en laden. Op de bodem van lades wordt een antisliplaag geplaatst. Wanneer er een indelingselement in de lade geplaatst wordt, staat deze meteen vast. Hierdoor zijn lades flexibel in te delen!

Nog nieuw in de keuken van 2014 is: “pitt cooking”. Met deze nieuwste keukentrend heb je geen kookplaten meer nodig. Bij pitt cooking staan er losse gaspitten op je werkblad! Dit geeft je keuken een bijzondere uitstraling en is daarbij ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Nog een voordeel is dat er veel werkbladmaterialen, zoals RVS, graniet, composietsteen en glas, geschikt zijn om zo te koken.

foto’s PITT Cooking & Erbi

25/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?