Keukenkasten van A tot Z: van apothekerskast tot besteklade

keuken met keukenkasten

Het grootste gemis in kleine keukens & de niet-overbodige luxe in grote keukens? Opbergruimte! Onder het motto ‘Hoe meer kastruimte, hoe meer vreugd, zetten we een aantal bijzondere keukenkasten & hun troeven voor jou op een rijtje, van onmisbaar tot erg handig, van besteklade tot kolomkast.

Het ABC van de keukenkasten

apothekerskast

Apothekerskast

Een apothekerskast is een absolute must-have in je keuken. Ze ziet eruit als een gewone kast, maar verbergt heel wat handigheden.

Doordat ze, wanneer je ze uittrekt, aan beide kanten toegankelijk is, is de apothekerskast uiterst geschikt als voorraadkast om meteen een overzicht te krijgen.

Je ziet meteen wat je nog in huis hebt. Foto bij meyertotaal.nl (Pinterest).

besteklade

Besteklade

Dé besteklade, gemaakt of gekraakt door de organisatie ervan. Mits een handig systeem met vakjes & bakjes een enorme meerwaarde. Zonder die onderverdeling daarentegen…

Een klassieke indeling, maar oh zo handig. Foto bij bruynzeelkeukens.nl (Pinterest).

Hoekkasten

Ook die duivelse hoekjes kan je zinvol benutten. Er bestaan tal van systemen om je hoekkast handig in te richten én te gebruiken. Wat dacht je van deze oplossingen?

Kruidenkastjes

Onze favoriet? Keukenkasten op maat gemaakt voor al je kruiden. Hoe inventiever, hoe liever! Of je nu kiest voor een kruidenlade, mini-apothekerskast of ophangsysteem in de kast, alles kan!

keukenkasten met binnenlades

Laden & ladenkasten

Naast de befaamde besteklade, zijn laden ook erg handig voor andere doeleinden in de keuken. Voor je potten & pannen, bijvoorbeeld.

Tip: Vind je laden niet zo mooi, en heb je liever allemaal grote kastfronten? Dan kan je kiezen voor binnenlades. Even handig, en net dat tikkeltje esthetischer.

Hoe je alles in 1 kast krijgt? Zo! Foto bij larkandlarks.co.uk (Pinterest).

keukenkasten voor vuilnisbakken

Vuilnisbaksystemen

En dan is er die verdomde vuilnisbak…

Dé oplossing? Plaats een geïntegreerd vuilnisbaksysteem. Er zijn heel wat variaties op de markt, die je in de kast & zelfs aan de kastdeur kan bevestigen

Opgeruimd staat netjes! Foto bij thomasvillecabinetry.com (Pinterest).

En de rest?

Wat is er mis met een ‘gewone kast’? Helemaal niets!

We hadden het immers nog niet over keukenkasten voor je servies, glazenkasten & grote keukentoestellen. Zorg voor een minimale diepte van 40-60 cm voor het ultieme gebruiksgemak.

PS… vergeet ook die andere belangrijke kast, de koelkast, niet! ;-)

04/08/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?