De keuken inrichten? Haal de zomer in huis!

Zomer in je keuken

Nu de zomer erop zit en we buiten de warmte niet meer kunnen opzoeken, zit er niks anders op dan de zon in huis te halen. In de keuken kun je niet alleen de zon op je bord toveren met een verfrissend gerechtje, ook de inrichting van je keuken doet veel.

In de keuken kan je niet alleen de zon op je bord toveren met een verfrissend gerechtje, ook de inrichting van je keuken doet veel.De keuken inrichten als een zomerbestemming

Kleine ingrepen zijn vaak al genoeg om de zomer in je keuken te brengen, maar een likje verf kan ook wonderen doen. Hoe lichter een ruimte is, des te zonniger ze zal ogen. Combineer je lichte keuken met kleurrijke accessoires en plantjes en de boel leukt meteen op. Natuur in de keuken creëert een gevoel van frisheid en vrolijkheid. Meer nog, plantjes doen niet alleen dienst als versiering. Schaf een basilicum- of tijmplantje aan en je zomerse keuken oogt niet alleen mooi, maar smaakt ook lekker!
Zomer in je keuken

Tover de zon op je bord

Wie zegt dat barbecueën enkel in de zomer kan, heeft het mis. Met een grillpan lijkt het net alsof je vlees rechtstreeks van de barbecue komt. Voorzie frisse en kleurrijke slaatjes als bijgerecht en je waant je zo in het zuiden van Frankrijk. Oók als de Belgische weergoden ons niet gunstig gezind zijn.

De zomer? Dat betekent gezellig samenzijn

Een keuken moet uiteraard praktisch zijn, maar onderschat het belang van sfeer en gezelligheid niet. De zomer staat namelijk in het teken van gezellig samen zijn: uitstapjes maken, terrasjes doen en samen tafelen. Breng dat samen-gevoel naar de keuken met een dubbele spoelbak. Zo heb je ruimte genoeg om met je gezin te kokkerellen. En ook gezellig aperitieven met vrienden en familie moet zich niet beperken tot de zomermaanden. Een fris glaasje bubbels of een lekkere cocktail smaakt het hele jaar door.

 

04/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?