Zinnenprikkelende interieurtrends voor een smaakvolle keuken

Net als de andere kamers van het huis, ontsnapt ook de keuken niet aan de nieuwe interieurtrends van 2015. Het liefst van al vermijden we de standaardkeukens en verwerken we onze eigen smaak en stijl in een warme en uitnodigende keukeninrichting. De keuken ontsprong al veel de lang de dans; hoog tijd om deze in te richten als de rest van het huis!

Voeg een snuifje warmte toe met koperen accenten

Koper is een uniek materiaal dat meteen warmte toevoegt aan de ruimte. De glas van het materiaal zorgt er bovendien voor dat (dag)licht mooi weerkaatst wordt doorheen de kamer. Koper gaat dan ook goed samen met diverse kleuren en materialen zoals chroom en brons. Daarnaast kan je zowel in een klassieke, landelijke als strakke keuken koperen accenten verwerken. Naast koper duikt trouwens ook goud op in de keuken. Leuk om wat meer luxe aan je keuken toe te voegen!

(smaragd)groene keukenkastjes

De botanische interieurtrend overheerst dit jaar en dat merken we ook in de keuken. Naast de opmars van groenten en kruiden in ons interieur zien we ook meer en meer groen opduiken. Kleur is een budgetvriendelijke manier om je keuken en totaal nieuwe look te geven. Verf je keukenkastjes en eventueel de basis van je kookeiland in het groen en voeg koperen deurbeslag toe en je keuken voelt meteen als nieuw aan! Smaragd- en saliegroen zijn slechts twee trendy tinten: zoek je favoriete tint en geef je keuken een make-over!

Onverwacht meubilair

De keuken is de laatste jaren steeds meer aan het veranderen in een leefkeuken. Een plek waar we niet alleen moeten eten maar ook gezellig een gesprek kunnen voeren of het huiswerk kunnen maken. Om die plek wat gezelliger te maken, zien we nu steeds meer onverwacht meubilair opduiken. Geen standaard keukenstoelen meer maar armstoelen of zelfs loveseats en zetels die de focus op comfort leggen.

Foto: Patrick Cline

Marmer, marmer en nog eens marmer

Marmer en graniet zijn favoriete (maar dure) materialen voor het keukenblad. In 2015 zien we dat marmer de benen strekt en ook opduikt op andere plekken. De aderen van het marmer vormen een prachtig schouwspel op je spatwand. Geen zin in een gepeperde rekening voor een marmeren keukenblad of spatwand? Dan kan je ook met een klein budget marmer in huis halen. Kies dan voor een mooie kom, een marmeren kruidenstamper, een snijplank of een bestekhouder.

Foto: Stacy Bass

Keukens met hoge aaibaarheidsfactor

Hout met diverse texturen, liefst zelfs onbewerkt, vormen een prachtig contrast met het hierboven genoemde marmer. Het natuurlijke materiaal zorgt samen met het koper en het onverwachte meubilair voor een supergezellige ruimte die naast de maag ook steeds meer het hart van je huis vormt!

Bron: Pinterest

Net als marmer kan het hout overal opduiken: van de keukenkasten tot de accessoires.

 

 

09/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?