In the mood for food: 10 kookboeken die iedereen in huis moet hebben

kookboeken

Een keuken zonder kookboek is als een café zonder bier. Wij maakten een selectie van 10 klassiekers, van de basistechnieken tot gezonde maaltijden, van Italiaanse specialiteiten tot het ideale weekmenu. Welke van deze kookboeken heb jij al in de kast staan?

Ons kookboek

1. Ons kookboek – KVLV

De moeder van alle kookboeken. In dit boek vind je álle basisrecepten & klassiekers om jong en oud mee te verwennen. Vergeet ook ‘Ons Bakboek’ niet.

Bron: bol.com

2. De zilveren lepel – Van Dishoeck

De tweede all time classic in ons lijstje. Breid je basiskennis uit en verras je gasten of huisgenoten met de Italiaanse keuken. Verse pasta, pizza & pesto hebben voor jou geen geheimen meer.

3. Simpel – Ottolenghi

Minder oud, maar niet minder populair. Ottolenghi verovert de wereld met zijn eenvoudige, pure Italiaanse keuken. Snel klaar, maar toch vers & gezond? Dan heeft dit boek alles wat je zoekt!

4. Dagelijkse kost – Jeroen Meus

Deze Vlaamse topchef mag niet ontbreken in de selectie. Al meer dan 10 jaar zet hij dagelijks heel Vlaanderen aan het koken. Van aperitiefhapjes tot desserts: bij Dagelijkse Kost is werkelijk alles al de revue gepasseerd. Smakelijk!

5. Een kookboek – Seppe Nobels

Een kookboek van Seppe Nobels – in samenwerking met Delhaize – is zo’n nieuwkomer waarvan je nu al weet dat het een klassieker wordt die nog jaren zal meegaan. Het is het eerste kookboek waarin gewerkt wordt met de Nutri-score die meer en meer aan belang wint.

6. Belgisch Bakboek – Stefan Elias

Wie koken zegt, zegt ook bakken. Het Belgisch Bakboek bevat alle Belgische troeven en de succesrecepten. Mattentaartjes, rijstvlaai of kletskoppen zelf maken? Zo gebakken!

7. Njam – Het weekmenu

Heb jij ’s avonds vaak geen zin of tijd meer om te koken? Het Weekmenu to the rescue & mealpreppen maar! Met dit handige kookboek bereid je in het weekend je hele weekmenu voor, zodat je elke avond gezond & lekker kan eten, zónder nog uren in de keuken te moeten staan.

8. De BBQ Bijbel – Julius Jaspers

Iedereen aan het barbecuen! De BBQ wordt niet enkel in de zomer bovengehaald voor een feestje, maar weet ook in de winter heel wat tafels te plezieren. Denk verder dan vlees & probeer ook eens out of the box te denken. Groenten, pizza’s & desserts op de BBQ zijn bijzonder charmant!

9. Mijn pure keuken – Pascale Naessens

Mag het wat gezonder? Dan zijn de kookboeken van Pascale Naessens vast iets voor jou. Haar pure, eenvoudige & bovenal gezonde keuken doet je watertanden, en laat zelfs de grootste bourgondiërs groenten eten. Waar wacht je nog op?

10. Veg – Jamie Oliver

Zo smakelijk als Jamie Oliver alles uitlegt, zo smakelijk zijn zijn recepten. In zijn nieuwste boek ‘Veg’, presenteert hij een overdosis aan eenvoudige & heerlijke recepten die – echt waar – iedereen lust.

27/03/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?