Een spoeltafel in ‘fraceram’: ontdek de nieuwste trend

Materiaal spoelbak keuken Fraceram

De tijd dat spoeltafels bijna uitsluitend uit roestvrijstaal gemaakt worden, ligt al lang achter ons. Het aanbod spoeltafels wordt almaar groter. Da’s goed nieuws als je de keuken van je dromen wil realiseren, maar het maakt de keuze er natuurlijk niet makkelijker op. Welke materialen genieten er tegenwoordig de voorkeur? Vandaag zetten we het materiaal fraceram in de kijker.

Een spoeltafel in frace-wat?

‘Fraceram’ is een uiterst schokbestendig en robuust keramisch materiaal. Spoelbakken in fraceram hebben een lange levensduur. Het materiaal laat zich namelijk niet beschadigen door krassen, snijden of deuken. Zo kun je het druipvlak zonder problemen als snijplank gebruiken. Ook een gloeiendhete pot rechtstreeks op de spoeltafel zetten, vormt geen probleem. Bovendien zijn spoelbakken in fraceram erg onderhoudsvriendelijk en tevens geur- en smaakneutraal. Ideaal voor in de keuken dus!

Spoelbak-Fraceram-Kubus

Elegantie in de keuken

Geen wonder dat fraceram aan terrein wint: de kwaliteiten vliegen ons om de oren! De bijzondere hardheid van fraceram onderscheidt zich van traditionele keramiek. De natuurlijke uitstraling van het materiaal is dan weer van een tijdloze elegantie die past in zowel een moderne als landelijke keukenstijl.

Hou je van wat kleur in de keuken, dan zit je met fraceram ook goed. Franke, specialist in spoeltafels en kranen, produceert spoelbakken in fraceram in verschillende warme kleuren. Zacht parelgrijs en donker antraciet met matte afwerking? Of is glanzend wit, magnolia, grafiet of onyx meer jouw ding? Stem de kleur van je spoelbak af op de rest van je interieur.

Een nieuwe spoeltafel plaatsen

De spoelbak is een van de belangrijkste onderdelen van het aanrecht. Je gebruikt de spoeltafel nu eenmaal erg intensief en dus moet een nieuwe spoeltafel niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Informeer je op voorhand goed over de verschillende materialen en vormen die beschikbaar zijn. En kies vervolgens voor een spoeltafel die bij jouw smaak past.

 

08/11/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?