Een spoelbak in fragranit: niet alledaags, wél luxueus

Ken je fragranit? Het is een van de hardste materialen ter wereld, ongevoelig voor krassen, koude en hittebestendig tot 280 graden. Dat alles maakt fragranit tot dé ideale materiaalkeuze voor jouw spoelbak in de keuken!

Fragranit: duurzaam, sterk en hittebestendig

Fragranit bestaat voor 80 procent uit natuurlijk kwarts afkomstig uit een steengroeve in het Zwarte Woud en voor 20 procent uit kunsthars. Het is een bijzonder sterk materiaal – enkel diamant, robijn en topaas doen nog beter –, het kan goed tegen krassen, is breukbestendig en kan hitte tot 280 graden aan. Een hete pot die recht van het vuur komt, kun je dus zonder zorgen kwijt in je spoelbak.

Spoelbak in verschillende kleuren beschikbaar

Hygiënisch werken is geen enkel probleem met een spoelbak in fragranit. Bovendien ziet een spoelbak uit fragranit er ook fantastisch uit. Het granietzand wordt in de verbrandingsoven gekleurd en is beschikbaar in heel wat verschillende tinten, van metaal wit tot donkerbruin en zwart. Dat alles maakt dat een spoelbak uit fragranit past in élke keuken.

Je spoelbak in fragranit gaat levenslang mee

Fragranit is heel eenvoudig te poetsen, want het is in hoge mate vuil- en vlekafstotend. Als je afwasbak op een degelijke manier geplaatst is en als je enkele eenvoudige schoonmaaktips in acht neemt, gaat je fragranit spoelbak normaal levenslang mee. Vermijd sterke bijtende chemische producten zoals ammoniak, verfkwastreinigers omdat die het oppervlak beschadigen of dof doen uitslaan. Gebruik liever een gewone zachte reinigingsdoek, water en afwasmiddel om de spoelbak proper te maken. Verwijder kalkaanslag met een mild ontvettingsmiddel en een spons. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen als staalwol.

17/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

BH
Brits Hugo

wij zoeken wasbak in fragranit van 80 op 48cm. beige kleur. kunt u ons hierover meer info bezorgen en prijs natuurlijk.
dank u

PM
Poismans Maarten

Geen aanrader , mijn Franke frafraniet grafietkleur is gloednieuw en staan al krassen op en de spoelbak verbleekt naar wit alsof hij vol vlekken staat , hoeveel je ook probeert te wassen en /of ontvetten. En dat voor een prijsje van maar 700€.

BS
BRIGITTE SCHAMP

ook een fragraniet zwart, volgens de verkoper enkel met detergent afwassen, maar deze is idd. ook verbleekt en dof geworden, heb reeds alles geprobeerd…

Bekijk 2 andere vragen over dit project