Een originele keuken inrichten: inspirerende ideeën en tips

“Als je een nieuwe keuken wil plaatsen heb je twee keuzes: de moderne stijl of de landelijke stijl.” Fout! Beperk je niet tot een standaardkeuken maar wees creatief in de keuze van je keuken! Met deze inspirerende tips slaag je er zeker in om je keuken op een originele manier in te richten. Zo is het voorgoed gedaan met saaie en uniforme keukens!

Een originele keuken inrichten is een leuke bezigheid waar je jaren later nog plezier van zal hebben. Je keuken inrichten doe je echter niet halsoverkop, zeker niet als je een originele keuken wilt. Lees alvast deze tips over hoe je een originele keuken kan inrichten ter inspiratie, maar gebruik ze zeker niet allemaal tegelijk zodat je originele keuken geen kakofonie wordt!

Je keuken inrichten met felle kleuren

De meeste mensen kiezen voor een keuken in wit, zwart of hout. Maar dat hoeft helemaal niet! Wie een originele keuken wil inrichten kan ook kiezen voor meer opvallende kleuren. Vooral in hoogglans komen deze goed tot hun recht, ijk maar naar de foto bovenaan dit artikel. Donkerblauw, rood, oranje, donkergroen, … Kies zelf de kleur die het beste past bij je stijl. Combineer de felle kleur wel met neutrale tinten, zoals een werkblad in wit of zwart. Zo vermijd je een overdosis aan kleur in je keuken.

Mozaïektegels voor een originele toets in de keuken

Heb je reeds een keuken in een neutrale kleur en zijn die felle kleuren niets voor jou? Zorg er dan voor dat je keukenmuren opvallen en breng leven in de brouwerij! Mozaïektegels zorgen altijd voor een unief effect en zijn perfect om je spatwand te pimpen met een kleurrijk patroon. Een leuk alternatief voor de mozaïektegels zijn de metalen tegels van Dauby. Deze zorgen voor een uniek effect in je keuken en zijn bovendien makkelijk zelf te plaatsen!

Met de juiste verlichting kan je je keuken sfeervol inrichten

Ook met verlichting kan je je keuken sfeervol inrichten. Plaats bijvoorbeeld kleurrijke lichtstrips op strategische plaatsen. Door verlichting te plaatsen boven of onder de keukenkasten kan je de keuken inrichten op een heel sfeervolle manier. Zeker gekleurd licht geeft je keuken een ongewone look.

Gadgets voor een originele keuken

Je wil je keuken inrichten op een originele manier, maar zonder grote ingrepen te doen? Decoreer je keuken dan met leuke gadgets. Inspiratie nodig? Wat dacht je van een rasp in de vorm van een egel, een messenblok in de vorm van een mannetje, een doorzichtige broodrooster, een kookwekker in de vorm van een lieveheersbeestje, een toren waar je sinaasappels van naar beneden rollen en ga zo maar door. Op die manier kan je met weinig moeite je keuken al een pak origineler inrichten!

En ook qua huishoudtoestellen kan je origineel uit de hoek komen. Wat dacht je van een fornuis waar zelfs de Queen jaloers op zal zijn? Zowel Falcon als AGA bieden hippe fornuizen aan. Bij SMEG kan je dan weer terecht voor de hipste koelkasten. Een koelkast met jeanslook? Of een Fiat 500 die je eten en drank koel houdt? Met deze toestellen wordt je keuken ogenblikkelijk een stuk origineler!

Geïnspireerd door Geometrix
14/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?