De keuken poetsen, een hels karwei? Niet met deze tips!

Een keuken spic-and-span houden vraagt veel tijd én werk, niet? Met onze tips wordt de keuken poetsen echter een stuk gemakkelijker én sneller! Je keuken is in een handomdraai opnieuw proper! En het is nog leuk om te doen ook!

De keuken poetsen: onze tips

De koelkast schoonmaken

Ook al mors je niets, toch is de binnenkant van je koelkast een echt vlekkenfestijn. Vooral de rekjes voor de drank krijgen het hard te verduren! Voorkom hard labeur en leg een plastic folie op de schappen. Zie je weer vlekken? Gewoon de folie vervangen en klaar!

De blender afwassen

Een smoothie maken in de blender is leuk, maar het ding nadien ook opnieuw proper maken, dat is andere koek! Giet daarom na het mixen een glas of twee heet water en wat afwasmiddel in het toestel en laat de machine opnieuw zijn werk doen. Je blender is nu weer blinkend schoon. Je hoeft hem enkel af te drogen en in de kast te zetten!

Verstopte afvoer voorkomen

Voorkom een verstopte afvoer. Giet daarom regelmatig kokend water in de wasbak. Heb je weer te veel thee gezet? De overschot van het water krijgt nu alsnog een nuttige bestemming.

Het werkoppervlak laten stralen

Laat je werkoppervlak stralen zonder strepen! Met een gewone doek is dat haast niet te doen. Giet daarom wat bloem op een vod (écht waar!) en ga over het schoon te maken oppervlak. Reinig met een tweede doek en sta versteld van het resultaat!

Wijnglazen in de vaatwasser?

Heb je een vaatwasser? Prima, dat bespaart je véél werk! Alleen jammer dat wijnglazen niet in de vaatwasser mogen. Zeker als je bezoek hebt gehad en je veel glazen af te wassen hebt, is de verleiding groot om ze toch in de machine te zetten. Je kunt dat ook gewoon doen! Bind elk glas dan wel eerst met een rubberen bandje of elastiekje vast aan het rek. Je hoeft nu niet meer te vrezen dat de glazen breken tijdens de wasbeurt.

Geniet van een heerlijke vanillegeur na het poetsen 

Om af te sluiten nog een leuke tip om een heerlijke geur in je keuken te krijgen. Als je je oven reinigt, smeer de grill dan in met wat vanille-extract. Zet nu de oven aan en je hele huis ruikt in een handomdraai heerlijk naar vanille! En geef nu toe, wie kan die geur weerstaan?

25/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?