De feesttafel dekken in stijl – enkele tips

Je toverde al je woonkamer, keuken, badkamer, inkomhal… om tot een prachtig kerstspektakel. Maar wanneer je familie dit jaar de knieën onder jouw tafel schuift, moet de kersttafel tot in de puntjes in orde zijn. Wij geven enkele praktische tips om de feesttafel in stijl te dekken!

De perfecte feesttafel begint bij de kleur

Een mooie feesttafel is in harmonie met de omgeving. Kies daarom voor kleuren die een eenheid vormen met de ruimte waarin de tafel staat. Kies voor rood, wit en groen (de traditionele kerstkleuren) of ga voor zilver of goud. Let op: kies slechts twee hoofdkleuren en combineer deze. Rood-groen is inderdaad de typische combinatie, maar rood-goud, groen-zilver of vice versa gaat ook perfect!

Dek de feesttafel in laagjes

Om evenwicht en diepgang te creëren in je feesttafel, werk je best met laagjes en niveauverschillen. Laagjes kan je creëren met placemats of tafellopers en door verschillende borden op elkaar op tafel te zetten. Niveauverschillen kan je creëren door te werken met glazen van een verschillende grote en tafeldecoratie in verschillende hoogtes.

Tafeldecoratie in het thema

Kaarsen en bloemen passen op elke feesttafel. Met kerst kan je natuurlijk gemakkelijk op het thema inspelen. Sier de tafel met enkele kerstballen, natuurlijke producten en eventueel een beetje sneeuwpoeder.

13/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?