Fan van Aziatisch koken? Deze uitrusting is onmisbaar in je keuken

Aziatisch koken

Aziatische gerechten zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse keukens. Niet alleen in restaurants kun je genieten van oosters eten. Ook thuis kun je aan de slag gaan en zelf kokkerellen. Wokgerechten, Thaise curry, sushi, … aan mogelijkheden geen gebrek. Maar welke keukenuitrusting heb je nodig om Aziatisch te koken? Wij bieden je een handige checklist.

Een wokpan

Een wokpan is ideaal om te roerbakken en noedels te bereiden. Die bestaan in allerlei varianten, samenstellingen en smaken. Eiernoedels (gemaakt op basis van tarwemeel en eieren) en rijstnoedels (de klassieke Chinese noedels) zijn de bekendste en worden vaak gecombineerd met vlees of vis. Daarnaast kun je mihoen (fijne rijstnoedels) of mie (ideaal voor bamigerechten) gebruiken.

Een sushimaker

Wil je zelf sushi maken op een snelle en gemakkelijke manier? Dan is een sushimaker of sushiroller je ideale bondgenoot. Sushirijst, sushiazijn, groenten en vis (in allerlei varianten): in een mum van tijd tover je de Japanse keuken op je bord. Met sojasaus, wasabi en gember maak je je sushi helemaal af.

Aziatisch koken sushi

Aziatisch koken: kleine must-haves

Om je oosterse gerechten te bereiden, mag je deze uitrusting niet uit het oog verliezen:

  • Een snijplank om al je groenten, vlees en vis klein te snijden.
  • Een snijmes met een stevig lemmet dat goed in de hand ligt. Fan van de Japanse keuken? Dan is een Japans groentemes je ding.

Kruiden maken je Aziatische gerechten helemaal af

Wie Aziatisch koken zegt, zegt kruiden en specerijen in allerlei geuren en kleuren. Deze mogen alvast niet in je kruidenrekje ontbreken:

  • Knoflookpoeder
  • Koriander
  • Gemalen geelwortel
  • Gemalen citroengras
  • Komijnzaad
  • Gemalen gemberwortel

Sojasaus moet je altijd bij de hand hebben en vergeet ook geen vijzel – verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout en graniet – in huis te halen om je kruiden fijn te stampen en te vermalen. Je kunt er ook dressings in bereiden.

Veel kookplezier en smakelijk!

 

19/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?