Eén centrale werkplek dankzij deze spoeltafel in je keuken

Een goede ‘workflow’ in de keuken is onontbeerlijk. Het bespaart je nodeloos heen-en-weergeloop tussen werkblad, fornuis, koelkast en voorraadkasten. Maar hoe richt je je keuken ‘werkvriendelijk’ in? Deze spoeltafel maakt het je alvast makkelijk. Eén centrale werkplek, waar je je groenten kunt snijden, wassen en het afval meteen weggooien: handiger kan toch niet?

Optimale werkomstandigheden in je keuken

Kook jij elke dag voor je gezin? Of organiseer je regelmatig etentjes voor familie en vrienden? Dan weet je hoe belangrijk een goede en vooral praktische keukeninrichting is. Niet alleen helpt dat om je gasten op een uitnodigende en gezellig manier aan tafel te laten zitten – daar heb je bovendien tal van accessoires en andere trucjes voor. Het is ook een manier om het jezelf makkelijk te maken tijdens het koken. Voor dat laatste is het bijvoorbeeld belangrijk dat de afstand tussen de belangrijkste werkplekken in de keuken niet te groot is:

  • kookplaat en / of oven
  • werkblad
  • spoeltafel
  • voorraadkasten
  • koelkast en / of diepvries

Tussen deze keukenelementen moet je voortdurend switchen wanneer je een uitgebreide maaltijd voorbereidt. Hoe kleiner de afstand ertussen, hoe minder nutteloze kilometers je aflegt in je keuken.

Eén multifunctionele spoeltafel in je keuken

De spoeltafel Largo Work-Center van Franke combineert meerdere functies, en dat maakt van deze spoeltafelcentrale werkplek in je keuken. Naast de spoelbak bevinden zich twee in de tafel geïntegreerde boxen: één voor de verwijdering van organisch afval en één voor het bewaren van vaak gebruikt keukengerei. Een simpele, zachte vingerdruk volstaat om de afdekplaten van de boxen te openen en te sluiten. Vanop de verschuifbare antibacteriële snijplank kan afval onmiddellijk in de uitneembare emmer geschoven worden.  De kleinere box vooraan doet dienst als opbergruimte voor afwasmiddel of -borstels, schuursponsjes, vaatdoeken, …

Kortom, deze spoeltafel maakt de ‘workflow’ in je keuken soepel én tijdsbesparend. En het feit dat je daardoor minder tijd besteedt aan voorbereidend werk, stelt je dan weer in staat om:

  • gezellig mee te aperitieven met je gasten,
  • tussendoor alvast wat spullen af te wassen (wanneer de pan op het vuur staat te pruttelen),
  • de tafel mooi te dekken,
  • de glazen van de gasten regelmatig bij te schenken.

Kortom: om ten volle te genieten van het gezelschap van je tafelgasten!

08/07/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?