Keuken opruimen? 5 klusjes die in 10 minuten geklaard zijn

keuken opruimen

Een hele dag uittrekken voor een poetsmarathon, dat geeft wel voldoening maar het is niet altijd even efficiënt. Als je je keuken wilt opruimen, dan is het vlotter om hier en daar wat kleine taakjes op te lossen, zodat het netjes blijft. Deze klusjes zijn in 10 minuten gepiept!

1. Ruim de koelkast uit

Soms ligt een bus slagroom al zo lang in de koelkast dat je hem zelfs niet meer ziet liggen. Of er zijn steeds nieuwe boodschappen bijgekomen waardoor die restjes pastasaus helemaal naar de achterkant van het schap verdwenen zijn. Maak dus plek in je koelkast door eens goed te kijken wat er nog bruikbaar is en gooi alles weg wat te oud of over de datum is. Laat je niet verleiden om direct alle planken te schrobben, want dan is het geen klein klusje meer. Bewaar die taak dus voor een andere keer!

2. Neem de rommella onder handen

Bijna iedere keuken heeft wel een lade waarin alles terechtkomt dat elders geen vaste plek heeft kunnen bemachtigen. Na verloop van tijd wordt dat echt een rommeltje. Tijd om dat eens aan te pakken dus! Haal alle spullen eruit, haal een doekje door de la en leg je spullen er weer in… maar niet vóór je ieder voorwerp aan een keuring hebt onderworpen. Heb je écht drie verschillende kaasraspen nodig? En dat ding dat je al bijna een jaar niet meer gebruikt, dat kun je net zo goed naar de kringloopwinkel brengen.

3. Plan je maaltijden

Plan je maaltijden voor de komende week. Zo hoef je maar één keer naar de supermarkt en kun je efficiënt boodschappen doen, en weet je ook zeker dat je je niet om zes uur ’s avonds nog realiseert dat je – oeps! – geen eten in huis hebt.

4. Orden je boodschappentassen

Bewaar jij ook altijd alle plastic zakken die je van de winkel meekrijgt? Maak het dan makkelijk om die tassen opnieuw te gebruiken door ze allemaal geordend op dezelfde plek neer te leggen.

5. Ruim keukenrommeltjes op

Elastiekjes, ‘twisty ties’, kortingsbonnetjes, kassaticketjes: ze verzamelen zich nogal eens op en rond het aanrecht. Schuif ze niet gewoon weg in de la die je in stap 2 net hebt opgeruimd, maar neem de tijd om ze eens een nette plaats te geven zodat je ze ook makkelijk weer terugvindt wanneer je ze daadwerkelijk nodig hebt.

11/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?