Je keuken en badkamer inrichten: landelijk strak of modern met een tikje retro?

Cross-over is hét buzzwoord in interieurland. Je hoeft niet langer trouw te blijven aan één enkele stijl, al zeker niet in je keuken of badkamer. Goed gekozen retro-details geven jouw strakke keuken net dat extra vleugje gezelligheid. Omgekeerd kan ook: geef je badkamer in landelijke stijl een moderne toets mee, bijvoorbeeld door te kiezen voor design handvaten op kasten en deuren.

Landelijk strak met de juiste accessoires

In de inrichting van de keuken en badkamer pinnen we ons niet langer vast op één stijl. Dat is goed nieuws voor de twijfelaars onder ons! Hou je van landelijk, maar wil je niet eindigen met een retro-keuken die niet zou misstaan in Downtown Abbey? Daar bestaat een simpele oplossing voor. Kies voor strak meubelbeslag. Handvaten op keukenkasten of deurklinken: het lijken misschien details, maar ze zijn allerminst onopvallend. Meer nog: net die accessoires kunnen het verschil maken. Inspiratie vind je in de designcatalogus van Dauby, waarin je zelfs ontwerpen van toppers als Philippe Starck tegenkomt.


Romantisch baden bij kaarslicht

Moderne badkamers zijn doorgaans strak afgelijnd. Heb je er toch graag een retro-elementje in? Dan zijn de Pure Tiles misschien iets voor jou. Deze ambachtelijk vervaardigde tegels hebben een robuuste look, die het klinisch-strakke van een minimalistische badkamer kan doorbreken. De Pure Tiles vinden trouwens ook perfect hun weg naar je keuken!

Zoek je de retro-toets liever in de details? Kies dan bijvoorbeeld voor gestroomlijnde, metalen handvaten om wat ronde vormen in je badkamer te brengen. Wellicht is een theelichthouder ook wel een mooi element om in je badkamer te integreren. Romantisch kaarslicht geeft dat warme bad dat je na een lange werkdag neemt, toch wat meer cachet…

Afwisseling in accessoires

Past die cross-over tussen strak en landelijk wel bij jouw interieur? Kies er dan voor om één stijl te laten overheersen in keuken of badkamer, en vul die aan met leuke accessoires. Dingen waarmee je best rekening houdt: kleurbalans (licht/donker, kleur/metaal, …), materialen (tegels, hout, metaal, …) en afwisseling tussen strakke en ronde lijnen. Ideaal om mee te variëren is het meubelbeslag: deurklinken, handvaten, raamkrukken, etc.

In de Dauby catalogus zijn ze opgedeeld in ‘retro’ en ‘design’: ideaal ter inspiratie!

14/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?