Leven in huis met vrolijke kamerplantjes

kamerplanten eenvoudig

Geef toe, het is veel fijner om in een huis te wonen met vrolijke bloemen en planten. Planten zorgen voor extra zuurstof en geven iedere ruimte een frisse, gezonde uitstraling. Geen groene vingers? No problem: met deze designtips kan werkelijk iedereen aan de slag met kamerplanten én ze vrolijk en gezond houden. Je zal het merken: zij gelukkig, jij gelukkig!

Feng shui: je huis in balans

Kamerplanten brengen elke ruimte tot leven. Ze zijn vooral handig om moeilijke, verloren plekjes mee op te fleuren. Een grote kamerplant in een knappe bloempot brengt de verloren ruimte onder de trap helemaal tot leven. Hangplanten bieden ook bijzonder veel mogelijkheden om de natuurlijke balans van je woning te herstellen. Een welgemikte kamerplant maakt de kamer helemaal feng shui.

kamerplanten trap

Wat wil je planten?

Let erop dat je kiest voor planten die, als ze op een donker plekje staan, niet veel licht nodig hebben. Iedere soort heeft specifieke noden en verlangens. Hou je daar rekening mee, dan zijn ze gegarandeerd gelukkig.

kamerplanten specifiek

Vrolijk in de badkamer

De warme dampen van je bad of douche maken heel wat moeilijke planten gelukkig. Varens zijn moeilijk te houden in de rest van je huis of appartement, maar doen het fantastisch in je badkamer. In een kamer met voornamelijk harde oppervlakken zijn planten trouwens geen overbodige luxe!

kamerplanten badkamer

Better together

Zet je planten samen en ze zullen langer leven. Zo vergeet je geen enkele plant water te geven, maar een verzameling planten bij elkaar schept ook een eigen microklimaat. Daardoor zullen je groene vrienden minder snel uitdrogen.

kamerplanten microklimaat

Geef niet op

Planten in leven houden is niet altijd eenvoudig. Zo is het nu eenmaal. Soms gaat er eentje dood en dat vind je natuurlijk spijtig. Maar geef niet op. Blijf proberen. Kies de volgende keer voor planten die perfect geschikt zijn voor jouw woning en die bij jouw levensritme passen. Vraag gerust advies in de winkel en raadpleeg het internet voor meer informatie als je het spoor bijster bent. Wil deze plant veel water of juist weinig? Je komt het zo te weten.

kamerplanten eenvoudig

18/08/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?