Je interieur inrichten met dromerig blauw

Is je interieur aan vernieuwing toe? Met een likje blauwe verf of enkele blauwe accessoires geef je het in een handomdraai een andere look. Wat blauw zo geschikt maakt voor je interieur? Het is dé rustgevende kleur bij uitstek! Blauw doet denken aan de lucht en de oceaan, en nodigt uit tot dromen. Op zoek naar inspiratie om blauw in je interieur te verwerken?

Blauw in je interieur

Het najaar is het ideale moment om je interieur onder handen te nemen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je hele interieur daarom een make-over moet geven. Enkele kleine veranderingen zorgen al voor een wereld van verschil. Voeg bijvoorbeeld enkele blauwe tinten toe aan je interieur voor een rustgevend effect. Blauw straalt zekerheid uit en geeft je een veilig gevoel. Dat bewijzen deze interieurs maar al te goed:

Een blauwe woonkamer

Heb je de muren van je woonkamer in een basiskleur geschilderd? Voeg enkele blauwe accessoires in de kamer toe als accentkleur en je woonkamer fleurt onmiddellijk helemaal op. De blauwe accenten in deze kamer zijn een echte blikvanger en geven de kamer een prachtige toets.

blauw interieur woonkamer

Een blauwe slaapkamer

Dat donkerblauw de geschikte kleur is in je slaapkamer, bewijst dit voorbeeld. De blauwtinten ogen niet alleen prachtig in deze ruimte, maar hebben ook een bijzonder kalmerend effect. Bovendien stimuleert donkerblauw een diepe slaap. Aarzel dus niet om enkele donkerblauwe accessoires aan je slaapkamer toe te voegen. Verschillende blauwtinten met elkaar combineren is zeker toegestaan!

blauw interieur slaapkamer

Blauwe keukenkastjes

Wil je ook in je andere leefruimtes een rustgevend effect creëren? Blauw past perfect bij alle kamers. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om je oude keukenkasten op te fleuren met een likje donkerblauwe verf?

blauw interieur keuken

Blauwe eetkamer

Donkerblauw brengt je tot rust, lichtblauw stimuleert je creativiteit. Lichtblauw toevoegen aan je bureau of leefruimte is dan ook een goed idee als je iemand bent die altijd op zoek is naar inspiratie.

blauw interieur eetkamer

 

20/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

TW
Twan Welten (vraag over foto)

Hoe heet de kleur blauw op de muur ??

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Twan,

  De exacte kleurcode van dit soort blauw kennen wij helaas niet. Onze tip: ga zeker met deze foto langs bij je lokale verfwinkel. De medewerkers zullen voor jou de juiste tint vinden!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project