Je huurhuis slim inrichten? 6 budgetvriendelijke tips

huurwoning

Woon je in een huurwoning of huur je een appartement? Dan vind je het wellicht lastig om je woning in te richten. Je weet namelijk niet hoelang je in de huurwoning zal blijven en daarom wil je geen grote kosten maken. Vaak zijn er ook specifieke regels verbonden aan de inrichting van een huurwoning. Daarom enkele tips om je huurwoning budgetvriendelijk in te richten!

Hot: washi tape

Mag je van de verhuurder je muren niet verven? Geen nood, want met ‘washi tape’, een Japanse tape gemaakt van rijstpapier, maak je de leukste decoraties op je muur. Je kunt de tape in verschillende kleuren en patronen verkrijgen. De tape laat geen sporen na als je hem nadien wil verwijderen. Zo creëer je de coolste creaties! Mag je wel spijkers in de muur slaan? Hang dan enkele fotokadertjes of grote schilderijen op.

huurwoning washi

Voorzie je huurwoning van een tapijt

Hou je niet van de vloer in je huurhuis? Dan kun je de vloer opvrolijken met een mooi tapijt. Er is zo veel keuze dat je gegarandeerd een tapijt vindt dat jouw voorkeur geniet. Een vrolijke print, een effen kleurtje of een stijlvol vloerkleed? Alles is mogelijk!

huurwoning voerkleed

Pimp je badkamer en keuken

Een badkamer en keuken mag je niet veranderen in je huurwoning. Jammer, want soms zijn die behoorlijk verouderd. Je kunt je badkamer pimpen door er hippe accessoires aan toe te voegen, zoals een douchegordijn of toiletbril met print. Je keukenkastjes kun je beplakken met geometrische stickers voor een modern effect.

Spiegel tegen de muur

Veel huurwoningen zijn niet zo groot. Als je je huis dus groter wil doen lijken, kun je een grote spiegel in een van je kamers integreren. Als je de kamer binnengaat, wordt je aandacht meteen naar de spiegel getrokken en kijk je niet meer naar die lelijke muren.

huurwoning spiegel

Speur rommelmarkten af

Ben je op zoek naar een betaalbare interieurparel? Dan moet je zeker eens enkele rommelmarktjes of kringloopwinkels afschuimen. Je kunt het meubel van een likje verf voorzien en het ziet er meteen weer gloednieuw uit. Ideaal als je geen groot budget hebt en als je binnenkort een ander stekje gaat zoeken.

Integreer accessoires

De beste manier om je eigen stijl in een woning te brengen? Door accessoires in je kamers te integreren. Dat kan op allerlei manieren, zoals door planten, staanlampen en kaarsen te plaatsen.

 

21/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?