Je grote koffers bewaren: laat ze ook thuis dienstdoen!

grote koffer

Je bent net terug van een deugddoende (ski)reis. Dan zijn er leukere aandenkens aan je tripje dan een grote koffer die kostbare meters gangpad inneemt of de weg naar de kelder blokkeert (als je die hebt). En de kans is groot dat je niet slechts één, maar minstens een paar koffers in je bezit hebt. Maar waar blijf je er in hemelsnaam mee als je niet op reis bent? Enkele tips om er handige huisgenoten van te maken!

Gebruik je grote koffers als opbergruimte

Als de reiskriebels je maar één keer per jaar overvallen (of als je budget het niet toelaat om er om de zoveel maanden eens tussenuit te gaan), dan heb je je koffers niet vaak nodig en kun je ze perfect inschakelen als extra opbergruimte.

  • In de winter zijn koffers de perfecte plek om je zomerkleren en -schoenen te bewaren – en vice versa.
  • Prop er die extra donsdekens in, die zoveel kastruimte inpalmen.

Het is een goed idee om een kleinere koffer vrij te houden, zodat je geen halve verhuis moet doen om een weekendje weg te kunnen. Zodra je weet wat je met de rest van je koffers gaat doen, kun je er een plekje voor zoeken.

grote koffers

Waar bewaar je je koffers?

Onder het bed

Onder het bed heb je waarschijnlijk wel plaats genoeg om minstens één grote koffer te bewaren. Als je er makkelijk bij kunt, stop je ze vol met spullen. Maar als je je halve slaapkamer moet reorganiseren om je koffer onder het bed uit te trekken of ze er terug onder te duwen, vul je ze het best op met kleine koffers. Het matroesjka-systeem, dus!

Koffers als decoratie-items

Een zware blinkende rolkoffer is misschien niet meteen iets om mee uit te pakken (pun intended), maar een lederen koffer of een retro exemplaar in een mooi kleurtje is dat wél. Het is zonde om zo’n schoonheid op of in de kast te zwieren; gebruik ze liever om je woonkamer een beetje op te fleuren! Op elkaar gestapeld doen reiskoffers dienst als een nonchalant tafeltje, waar je bijvoorbeeld een lamp op kunt installeren, of als nachtkastje.

Pluspunt: voor je gaat slapen, doe je meteen leuke herinneringen op. Dromen van verre reizen, dat willen we toch allemaal?

grote koffers

 

Bron: www.apartmenttherapy.com/10-clever-ways-to-store-and-use-your-luggage-at-home-241591

 

10/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?