Je fiets in je appartement stallen? Dat kan ook stijlvol

fiets appartement

De tijd dat een appartement zonder bijhorende fietsenstalling een probleem was, ligt alweer ver achter ons. Vandaag is het überhip om je fiets – en dan bij voorkeur je retro racefiets – een plekje te geven in je appartement. Er af en toe ook mee rijden is zelfs optioneel.

Een elegante oplossing

Voor wie in de stad woont, is een fiets natuurlijk een ideaal vervoersmiddel. Niet alleen is het handig om met de fiets snel tot in de kleinste straatjes te raken, fietsen is ook nog eens ecologisch verantwoord én goed voor je lijf en leden.

Alleen kun je in een klein appartement natuurlijk elke vierkante centimeter goed gebruiken. Zomaar je fiets ergens tegen de muur gooien is dan ook geen goed idee. Om plaats te besparen bestaan er gelukkig veel betere oplossingen, die ook nog eens bijzonder elegant zijn.

Je fiets aan de muur van je appartement

De meest courante manier om je fiets in je appartement te bewaren is om hem aan de muur te hangen. De vraag is natuurlijk hoe? Fietshangers heb je in alle vormen en maten, maar met een handgemaakte houten fietsplank maak je je bezoekers duidelijk dat stijl voor jou geen loos begrip is. Op Etsy bijvoorbeeld vind je tal van ambachtelijk vervaardigde fietsenplanken, zoals die van allwedoiswood.

Wil je je fiets schijnbaar laten zweven? Kies dan een smalle fietsplank met strepen, die de indruk geven dat het frame gewoon doorloopt. Durvers met een duplex kunnen er ook voor kiezen om hun fiets onderaan de trap te hangen.

Handige helften

Heb je liever geen gaten in de muur? Dan is de Pinch Bike Stand van Clank Works misschien wel iets voor jou. Dit eenvoudige, maar bijzonder clevere ontwerp veert vanzelf open en dicht. Je moet dus enkel het achterwiel van je fiets tussen de twee helften heffen en de zwaartekracht doet de rest. Lekker makkelijk!

09/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?