Je bureau inrichten: enkele tips

Een bureau bij je thuis inrichten is de laatste tijd meer en meer in de mode geraakt. Bij veel bedrijven is het immers niet meer de gewoonte dat het werk stopt om 5 uur in de namiddag. Veel mensen werken ook thuis nog enkele dossiers af. En natuurlijk zijn er veel zelfstandigen die van thuis uit hun activiteiten coördineren.

Een bureau voor thuis is dus voor veel mensen zo goed als onmisbaar geworden. Maar hoe kan je nu best zo’n bureau inrichten? Begin er zeker niet onbezonnen aan, maar hou rekening met enkele van deze belangrijke tips.

Keuze van de locatie

Je begint het inrichten van je bureau met het kiezen van een geschikte locatie in huis. In een bureau moet je rustig kunnen werken, en moet inspirerend werken. Probeer dus geen bureau in te richten waar je veel last hebt van straatlawaai, en waar je vaak uit je concentratie wordt gehaald.

Een bureau met zicht op de tuin is heel rustgevend, en kan bovendien inspirerend werken. Zorg er daarnaast ook voor dat je bureau voldoende lichtinval heeft, aangezien zonlicht energie geeft.

De juiste meubelen kiezen

Eens je de juiste plek gevonden hebt om je bureau in te richten, moet je je bureau van de juiste meubelen voorzien. Meubelen moeten vooral comfortabel zijn, en je toelaten om rustig te werken. Kies daarom niet zozeer voor design meubelen, maar eerder voor functionele meubelen. Zorg ervoor dat je meubelen uitkiest die je toelaten om voor langere tijd te kunnen werken, zonder dat je rug na enige tijd pijn gaat doen.

Hou bovendien ook rekening met de beschikbare ruimte die je hebt in je bureau. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte in je bureau, kies dan voor meubels die hierop inspelen, zoals kasten die op elkaar gestapeld kunnen worden.

Kleuren en verlichting

Om goed te kunnen werken, speelt verlichting een belangrijke rol. Indien je te weinig verlichting hebt, zullen je ogen vermoeid raken, en zal je niet lang kunnen doorwerken. Teveel licht is daarentegen ook niet goed. Zorg dus voor algemene verlichting, die de hele ruimte verlicht, maar plaats daarnaast ook extra verlichting, die sfeer of accenten kan leggen.

Ook kleuren zijn belangrijk voor het inkleden van je bureau. Kies voor kleuren die motiverend werken,of de concentratie verhogen. Blauw of groen zijn bijvoorbeeld kleuren die heel goed zijn voor de concentratie.

09/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

M
Margreet

Ik werk zelf altijd aan de computer en ik merk dat ik het juist fijner vind als het redelijk donker is in de kamer. Ook tijdens het studeren vind ik dat fijn, zodat ik niet afgeleid wordt door andere dingen om me heen.