INTERIEURTRENDS voor en geïnspireerd door de LENTE van 2014

INTERIEURTRENDS voor en geïnspireerd door de LENTE van 2014
Eindelijk weer lente! Met deze interieurtrends voor de lente van 2014 kan jij je interieur volledig in de lentestemming brengen en voorbereiden op een kleurrijke zomer!

Betoverende keukeninrichting

De keuken is al lang het hart van het huis en nu kleden ontwerpers de keuken overeenkomstig aan. Keukens krijgen uitgebreide en aangepaste kasten met een prachtig likje verf. De luxe van de keuken wordt geaccentueerd met rijke edelstenen, glanzende messing of chroom en verlicht door bijzondere verlichting. Verschillende bedrijven verwerken halfedelstenen (of nagebootste edelstenen) in werkbladen, de keuken wordt ronduit betoverend!

Honing-houtsoorten

Het is waarschijnlijk een spontane reactie op de donkere Wenge en andere houtsoorten die we al te lang als meubilair in onze woning zien. Lichte, honing-houstoorten zoals Walnoot, Eik en Kers scoren goed in nieuwe interieurs.

Interieur kleuren: turquoise

Afgelopen herfst kwam turquoise reeds kijken in het interieur, maar komende lente komt turquoise terug! Je ziet turquoise stoffering, behang en op het meubilair. En we hebben het wel degelijk over het diepe, verzadigde turquoise, niet over het bleke en slappe blauw-groen. INTERIEURTRENDS LENTE 2014

Een knipoog naar de knuffelige bontjes

In de winter beklommen harige plaids de banken, stoelen en zelfs tafels. Wil je de komende maanden ook je meubels vertroetelen? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een stoel met korte haren of een console met een zachte huid. Het is een knipoog naar de trend van (de bijna) afgelopen winter.

Geen grenzen tussen binnen en buiten

Vorig jaar zagen we reeds dat de grens tussen het binnen- en buitenleven sterk vervaagde. Dit jaar zien we nog amper een grens tussen deze twee werelden. Het tuinmeubilair is even comfortabel en trendy als de meubels in je woning, in die mate dat je je binnenkort zelfs afvraagt of je het tuinmeubilair niet binnen moet zetten. Je woonkamer neemt met andere woorden plaats onder de open hemel tussen het groen, heerlijk toch?!