Interieurtrends 2019: ciao minimalisme, hallo kleurcombinaties!

interieur uit 2019: donkere kleuren, materialen gecombineerd, woonkamer

Het nieuwe jaar is daar en dat wil ook zeggen: een reeks nieuwe interieurtrends! Volgens de interieurtrends 2019 mag het allemaal wat extravaganter: het minimalisme is uit, gewaagde combinaties van kleuren en stijlen zijn in. Volg deze trends en je interieur is weer helemaal up-to-date.

Terugkeer naar de natuur

Woonkamer met veel groene planten, bamboemat en zachte, aardse kleuren
Haal de natuur in huis: heerlijk ontspannen in je eigen woonkamer!

We hebben het steeds drukker: een stresserend werkleven & actief sociaal leven… Het is dus eens zo belangrijk om thuis helemaal te kunnen ontspannen! Waar je dat het beste doet? In de natuur, natuurlijk! Echt in een bos gaan wonen, is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Dat lossen de interieurtrends van 2019 gemakkelijk op: haal buiten gewoon naar binnen! Gebruik in de eerste plaats natuurlijke, aardse kleuren zoals zalmroze, groen of zandtinten… Maar ook de materialen lijken zo uit de natuur geplukt: bamboe, hennep, riet… en onbewerkt hout! In het nieuwe jaar hoeft je interieur heus niet zo gepolijst te zijn. 

Pssst: vergeet zeker die grote, groene planten niet! Die zijn niet alleen de ideale decoratie voor je woonkamer, ze zuiveren ook nog eens de binnenlucht. Hier vind je alvast 5 tips voor het maken van je eigen urban jungle.

Perfectly imperfect

Interieurtrends 2019 worden hier helemaal gevolgd: combinatie van kleuren, materialen en stijlen
De combinaties van kleuren en vormen hoeven in 2019 niet altijd perfect te zijn!

Een andere ziekte van deze tijd? Dat alles er online zo perfect uitziet. Daar gaan we in 2019 helemaal tegenin: leve de imperfecties! Ongewone combinaties zijn juist interessant. Het mag zelfs een beetje vloeken. Rond en vierkant, mat en glanzend, twee accentkleuren, verschillende prints… de echtheid en puurheid van je interieur is belangrijker dan dat alles er clean en glad uitziet! 

          

Gecontroleerde kakofonie

2019 wordt zonder twijfel kleurrijk. Hoe zorg je voor orde in die kleurchaos? Zowel natuurlijke tinten, zoals okergeel en bruin, als de ontspannende kleuren zoals blauw, roze en paars horen thuis in je kleurenpalet. Maar ook kleuren met veel glans zoals goud, messing en brons sieren jouw interieur in 2019! Hét codewoord? Colour blocking: maak gewaagde combinaties, gebruik eens meerdere accentkleuren en creëer scherpe contrasten.

Wist je dat… de kleur van het jaar spiced honey is? Deze subtiele honingbruine kleur met een warmoranje ondertoon past perfect binnen de interieurtrends van 2019!

Slim omgaan met ruimte & technologie

Koffiezetapparaat wordt bediend met smartphone
De koffie die klaarstaat wanneer jij je bed uitrolt? Yes, please!

2019 staat ook in het teken van meubels en technologie die ons leven makkelijker maken! Ruimte wordt in de toekomst immers alsmaar schaarser, denk maar aan de betonstop. Multifunctionele meubels en kamers helpen ons om plek te besparen. Wat denk je bijvoorbeeld van de woonkamer die overdag thuiswerkplek wordt of een open badkamer in de slaapkamer? Ondertussen wordt ons leven alsmaar complexer. Gelukkig kunnen we anno 2019 rekenen op slimme apparaten: denk maar aan slimme verlichting die weet wanneer de lichten moeten dimmen of een koffiezetapparaat die je koffie klaarmaakt tegen dat je wakker wordt. Interieurtrends 2019: naast mooi zijn ze ook nog eens nuttig.

We staan steeds meer stil bij onze ecologische voetafdruk en de ethische waarde van de spullen die we kopen. Dat zien we ook terug in het interieur van 2019: investeer in duurzaamheid!

Zo, dat zijn ze: de interieurtrends 2019. Wat moet je onthouden?

  • Combineer verschillende kleuren, materialen en vormen.
  • Haal buiten naar binnen: van natuurlijke kleuren en materialen tot je eigen urban jungle.
  • Vergeet minimalisme, omarm imperfectie.

Nog wat extra inspiratie nodig? Check dan zeker ons Pinterestbord. Zelf helemaal mee met de trends? Stuur ons dan zeker een foto van jouw interieur!

01/01/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?