Interieurtips voor een zomers interieur

Jij bent klaar voor de zomer, maar is je interieur dat ook? Wij geven enkele interieurtips om je interieur een zomerse tint te geven, laat de zon maar schijnen!

Frisse en zomerse keuken

Zwier de gordijnen open en laat de zon binnen! Niets doet zoveel deugd als zonnestralen op je snoet tijdens het koken. Het winterse tafellaken mag van de tafel en mag vervangen worden met een licht laken. Zoete pasteltinten brengen meteen een zomers gevoel met zich mee. Kleed de tafel dan ook aan met vrolijke, kleurrijke accenten. Plaats bijvoorbeeld smaragdgroene of okergele placemats en een leuke vaas met een boeket bloemen op de tafel. Kleurrijke keukenaccessoires doen ook wonderen. Voeg tenslotte enkele nieuwe borden in een zomerse kleur of keukengereedschap met een fleurig handvat toe in de keuken.

Luchtige woonkamer

Gezellig bij de haard, een boekje lezen bij een gedimd licht, gezellig tv-kijken… Dat is voorbij. De lente is in het land en we trekken massaal naar buiten. Toch hoeft de woonkamer niet treurig achter te blijven tijdens het wachten op de winter. Doe de kussens een nieuwe kussensloop cadeau in een fleurige zomerse kleur. Gun je zetel een frisse zetelhoes in het wit of een andere lichte kleur. Deze schakeringen geven de woonkamer meteen een frissere look!

Color blocking is niet enkel een modetrend maar kan ook perfect in je woonkamer. Een bloemetje doet ook hier zijn werk, de heerlijke geur van kleurrijke bloemen laat je woonkamer helemaal opleven tijdens de zomer. Niet zo’n liefhebber van bloemen? Ook met woonparfums kan je zomerse geuren in huis halen: cederhout, sandelhout, jasmijn, bloesems, …

Zomerse sferen in de badkamer

Wil je ook in de badkamer genieten van de zomer? Haal het strandgevoel naar je badkamer met enkele schelpen en witte kaarsen. Vervang badschuim door kleurrijke badparels en heerlijk schuimende bruisballen. Stop de donkere handdoeken onderaan en kies voor de zomers gekleurde handdoeken. Deze geven de badkamer ook onmiddellijk een andere sfeer. En ook hier is een zomers geurtje zeker op z’n plek!

Lente in je slaapkamer

En ook voor de lente hebben we een heleboel leuke en originele interieurtips voor je in petto. Hoe je de lente naar je slaapkamer haalt, lees je in onze lentetips.

10/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?