Interieurtips om je gang in te richten

Gangen vormen dikwijls een wat verwaarloosd onderdeel van een woning. Wat eigenlijk onterecht is omdat we er meermaals per dag passeren. Bovendien is een gang meestal een functionele ruimte met veel opbergruimte. Ontdek hier onze interieurtips voor een geslaagde inrichting van je gangen.

Een smalle gang groter doen lijken

Als je een lange en smalle gang hebt, kies dan voor behangpapier met motiefjes met lange verticale strepen. Zo ontstaat de indruk dat je plafond hoger is dan in werkelijkheid. Als je spiegels aan de muren bevestigt, krijg je een nog grotere ruimte.

Hou je van schilderen? Geef je plafond dan een likje witte verf, zodat de lichtinval reflecteert en de ruimte groter lijkt. Vergeet ook de balken niet. Wanneer je die schildert, zullen ze er alleen maar mooier uitzien. Kies twee verfkleuren: een donkere kleur voor de onderkant en een lichte kleur voor de bovenkant van je muur. Daartussen kan je eventueel nog een derde kleur kiezen. Om de kleuren goed te doen uitkomen, kan je matte verf afwisselen met glanzende verf. Denk er tot slot ook aan om je deuren op dezelfde manier te verven, zodat ze niet uit de toon vallen.

Gedaan met verloren ruimtes

Waarom zou je niet volop profiteren van de ruimte in je gang? Maak gebruik van verloren ruimtes en verander ze in opbergruimtes. Je kan ook een hoekje inrichten om te lezen of een plek om je telefoon te plaatsen. Voorzie enkele mooie kussens en je zal er met plezier plaatsnemen om een boek te lezen of te bellen.

Als je gang breed genoeg is, kan je je boeken tegen de muur op schabben plaatsen. Zorg er wel voor dat je in de breedte nog 80 cm overhoudt. Om de ruimte nog meer te optimaliseren, is het een goed idee om schuifdeuren te kiezen.

Heb je gangen die heel hoog zijn? Dan kan je altijd een vals plafond of grote schabben installeren.

Interieurtips om je muren mooi aan te kleden

Vroeger gebruikten we de muren van een gang om foto’s van onze voorvaderen aan te hangen. Zo kregen ze een heel serieuze en onverstoorbare uitstraling. Vandaag hangen er kleurrijke en vrolijke gezinsfoto’s die hier en daar worden geplaatst. Kleine schilderijen en muurlampen maken het plaatje compleet en geven een warme uitstraling aan je gang.

22/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?