Interieurtips om de winter warm en gezellig door te komen

Interieurtips winter

In een warm en gezellig huis is het altijd heerlijk thuiskomen – zeker in de winter, wanneer het buiten koud, grijs en nat is. Maar hoe breng je met je interieur een ode aan winterse gezelligheid? Wurm je koude voeten alvast in die geitenwollen sokken en laat je inspireren door deze interieurtips! (O, en neem er gerust een glühweintje bij …)

De winter door zonder zorgen

Interieurtips winterVoor een zorgeloze winter neem je maar beter enkele praktische voorzorgsmaatregelen. Zó maak je jezelf en je huisgenoten het leven alvast wat makkelijker:

  • Besneeuwde schoenen of laarzen? Stop er oude kranten in om het vocht te absorberen.
  • Warm het bed alvast op door er een kersenpittenkussen, warmwaterkruik of elektrische deken in te leggen. Echte koukleumen kunnen hun pyjama er eveneens bij leggen.
  • Sla vooraf strooizout in. Een sneeuwvrije oprit bespaart je heel wat ellende.
  • Zorg voor een goed gevulde mazouttank, waarmee je het huis de hele winter lang kunt verwarmen.

Interieurtips: maak het gezellig in de winter

Winterse temperaturen vragen niet alleen om praktische voorzorgen. Ook een sfeervol interieur doet wonderen voor je humeur in de donkerste maanden van het jaar. Neem zeker deze interieurtips ter harte als je van je woonkamer een ‘winter wonderland’ wil maken. Maar overdrijf niet: na 31 januari is het écht hoog tijd om die kerstversiering terug naar de kelder te brengen.

 

Maak van je zetel een hangplek

Hoewel je er in de winter goed aan doet om regelmatig buiten te komen (al was het maar om die winterdip geen kans te geven), mag je af en toe gerust eens toegeven aan de drang om in je zetel te hangen op een druilerige middag of avond. En dat kan niet zonder enkele winterse accessoires:

  • Wollen plaid of fleece tv-dekentje
  • Hoogpolig tapijt (lekker warm aan de voeten)
  • Hippe kussens
  • Salontafel in robuust materiaal (bijvoorbeeld ruw hout)
  • Geurkaarsen (kaneel, vanille, sandelhout, jasmijn, …)

Interieurtips winter

Warme kleuren

Wit en zwart zijn goede basiskleuren voor een interieur, maar in de winter mag je ze gerust aanvullen met warme accenten. Cognackleur doet het altijd goed, maar ook hout- en terracotta-accenten hebben een verwarmend effect.

Interieurtips winter

Traditie troef

Hou je wel van traditionele, klassieke interieuritems? Dan is de winter hét seizoen om je woonkamer sfeervol aan te kleden met een ouderwetse schommelstoel, een klassieke chesterfield of kussens met een Schotse ruitjesprint. Een Zwitserse koekoeksklok ophangen? Hm, dat gaat er misschien nét over …

 

07/02/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?