Interieurtips van styliste Brigitte Goyens – Bohemian Interior

Brigitte Goyens is interieurstyliste en oprichtster van interieurbureau Bohemian Interior. We vroegen haar hoe ze te werk gaat bij het herinrichting van een woning. Daarnaast geeft ze ook nog enkele tips mee om je eigen interieur een nieuwe boost te geven!  

Wie is Brigitte Goyens van Bohemian Interior?

We kunnen zeggen dat Brigitte een bezige bij is. Na haar opleiding publiciteit en grafisch Design, werkte ze ettelijke jaren als Art Director in diverse bureaus. In 2011 besloot ze om haar eigen interieurbureau Bohemian Interior op te richten. In haar bedrijfje werkt ze voornamelijk voor particulieren en dat mag je erg breed zien: van totaalproject tot miniem interieuradvies.

 

“Een opdracht kan gaan van gewoon kleuradvies of het maken van moodboards. Zo had ik onlangs een koppel als klant die niet wisten hoe ze hun interieur moesten aanpakken om tot een mooi geheel te komen. Ik heb dan enkele moodboards gemaakt in hun stijl die zij dan verder gingen gebruiken om hun interieur aan te passen” vertelt Brigitte kleurrijk. “Als ik moodboards maak, stel ik ook steeds de vraag of de klant zelf alles wilt doen of dat ze graag hebben dat ik de werken uitvoer en meestal kiezen ze er toch voor om hun interieur door mij te laten aanpakken.”

Tijdens het restylen van interieurs kan Brigitte rekenen op een team van mensen waarmee ze samen werkt om te verven, klusjes te doen, enzovoort. “Daarnaast doe ik vaak ook de aankoop van alle spullen voor de aankleding, gaande van kaarsjes tot grote meubels.”

Hoe interieurstyling in zijn werk gaat

Brigitte begint haar opdracht steeds met een kennismakingsgesprek, net als vele andere interieurstylistes. “Wel stel ik veel intiemere vragen dan de doorsnee stylist om perfect te voelen wie die mensen zijn en hoe hun leefwereld eruit ziet: karaktertrekken, slechte en sterke punten, passies en hobby’s, muziek die ze graag horen, … maar ook hun lievelingsvoorwerpen” voegt Brigitte er aan toe. “Het zijn net die voorwerpen of karaktertrekken die ik neem als startpunt. Ik vertrek dus steeds vanuit een bepaald object of gevoel voor mijn ontwerp.”

“Een mooi voorbeeld is een opdracht die ik had bij een jong koppel. Zij hadden een volledig wit appartement met enkel een grijze zetel, een witte tafel en vier witte stoelen. Ik vroeg hen dan welke kleuren ze leuk vonden maar daar konden ze me niet meteen op antwoorden. Ik vroeg hen dan meer over hen zelf maar ook zo vond ik niet meteen een insteek. Uit het gesprek bleek dan dat zij airhostess was en vaak naar Afrika vloog. Haar vriend was gepassioneerd door wielrennen en reisde vaak met haar mee naar Afrika.”

“Ik ben dan gaan zoeken naar die typische oude airline affiches in vintage stijl. Toevallig vond ik dan een heel mooie affiche voor vluchten naar Afrika. Die oude posters werken zeer inspirerend en maken gebruik van mooie kleuren wat meteen al tot wat ideeën leidde.”

“Die persoonlijke aanpak werpt dan ook bij iedereen z’n vruchten af en zo goed als iedereen gaat meteen volledig mee in die persoonlijke aanpak.”

Interieurtips van styliste Brigitte voor jouw woning

Interieurtip 1: ‘Declutter’

“Een algemene tip is dat je al heel veel kan doen door op te ruimen en te organiseren. Als je bijvoorbeeld al veel boeken hebt, dan kan je de mooiste boeken een speciale plaats geven in je interieur en de andere boeken kan je dan opbergen in leuke dozen” aldus Brigitte. “Tegenwoordig heb je trouwens heel toffe dozen en originele opbergmogelijkheden waardoor je meteen heel wat ‘extra’ ruimte kan creëren.”

Interieurtip 2 voor de lezers

“Een goede tip: als je met een kleuraccent werkt, zorg er dan voor dat dat accent ook nog eens terugkomt” zegt Brigitte vastberaden. “Stel dat je een groen interieur hebt met een blauwe vaas erin, zorg dan voor een herhaling van dat blauwe accent – de rode draad van je interieur als het ware – om een balans en geheel te creëren.”

25/07/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?