Interieurtip: decoratieve wijnkistjes

Zoek je nog een leuke decoratieve invulling voor je interieur? Toffe wijnkistjes aan de muur bieden een trendy oplossing.

Fleur je interieur op met wijnkistjes

Wijnkistjes bestaan in alle vormen en maten. Ze vormen een trendy alternatief voor rekken en kasten. Er zijn vele mogelijkheden om ze te integreren in je interieur. Hang ze bijvoorbeeld tegen de muur of stapel ze tot een rek. Daarna vul je de kastjes in met toffe spullen. Dit afhankelijk van je interieur en smaak.

Zelf van die leuke, decoratie kastjes maken? Ontdek het in onze doe-het-zelf fiche!

Natuurlijk of met een likje verf

Hout is een natuurlijk materiaal. Het is tijdloos en geeft je woning karakter. Je kan dus kiezen om de originele kistjes tegen de muur te hangen en te vullen met boeken, foto’s of andere leuke spullen. Maar de creativelingen onder jullie kunnen verder gaan. Geef de kistjes een likje verf om er een eigen touch aan te geven. Hierin krijg je volledig carte blanche. Kies voor een zachte en lieve kleur of voor dezelfde kleur als je muur. Ook kan je kiezen voor een contrasterende kleur om je interieur wat meer cachet te geven.

Een ander tof idee is om de achterkant van het kastje te bekleden met een stuk retro-behangpapier of om er een spiegel in te plakken.

Laat je inspireren door de voorbeelden hier beneden:

 

23/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

J
Jolien

Wat super leuk, nooit aan gedacht ! Heb toevallig nog wat opbergruimte nodig dus ik ga voor het wijnkistrek van op de 7e foto, ik ga hem dan alleen wel wit verven. Nou dat word wijnkistjes verzamelen.

A
AnkeS

Dag Jolien,

Fijn dat je zo enthousiast bent! Stuur ons zeker een foto van het resultaat!
Een tip voor de wijnkistjes: ga eens langs bij de supermarkten in de buurt, zij kunnen je vast helpen!

Mvg,
Het Homeproved-team

Bekijk 1 andere vraag over dit project