Interieurtip: creatieve lampen

Recycling en upcycling zijn twee hedendaagse trends. We maken van oude, nutteloze voorwerpen iets nieuws. Zo ontstaan er creatieve ideeën om je interieur te decoreren. Zo is het tegenwoordig trendy om van gebruiksvoorwerpen zoals theekopjes, hoeden en bokalen een design lamp te maken. Wij zetten enkele creatieve lampen op een rij.

Lampen van bolhoeden

Jake Phipps heeft een collectie lampen ontwerpen van klassieke bolhoeden. Deze lampen geven een elegante touch aan je interieur. Bovendien zijn ze ook niet moeilijk na te maken. Met een oude bolhoed (of een andere hoed) en een lampensnoer ben je zelfs al bijna klaar.

Kopjeslamp met een koffietas of theekop

Even origineel als de lampen van bolhoeden is de kopjeslamp. Een oude koffietas of theekop tegen het plafond als verlichting. Ga voorzichtig te werk als je deze kopjeslampen zelf wil maken! Wat heb je nodig? Enkele koffiekopjes met bordje, boormachine, lampensnoer en een lamp.

Bokaallamp uit een oude glasbokaal

Nog een leuk voorbeeld van een creatieve lamp is de bokaallamp. Kies een mooie bokaal uit met deksel. Je kan er gemakkelijk een lampsnoer in bevestigen en deze bevestigen aan het plafond.

29/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?