Interieurinspiratie op vakantie! De Urban Cowboy b&b in Brooklyn

Juli, dat staat voor velen gelijk aan vakantie. En vakantie, dat staat dan weer gelijk aan op hotel gaan. We zouden geen echte interieurliefhebbers zijn, mochten we geen gebruik maken van de mooie interieurs om inspiratie op te doen voor thuis.

Net daarom nemen we je vandaag mee naar een supergezellige b&b in Brooklyn, New York. Als ze ergens weten wat drukte is en hoe ze in al die chaos rust moeten creëren, dan zijn het de eigenaars van de Urban Cowboy b&b wel!

Een oase van rust in the city that never sleeps

New York, the city that never sleeps. Niet meteen de plek bij uitstek om tot rust te komen. Toch hebben de eigenaars van deze charmante b&b er alles aan gedaan om een oord van rust te creëren in één van de grootste en drukste metropolen ter wereld. Want vakantie, dat is ontsnappen aan het snelle leven, ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

En is dat ook niet een beetje het doel van onze woning? Een interieur dat ons doet onthaasten, dat ons op ons gemak stelt. Dat lijkt alleszins de essentie te zijn van deze b&b. Neem samen met ons een kijkje in het interieur en doe gaandeweg enkele ideetjes op voor je eigen huis!

Een mix van interieurstijlen

De b&b bevindt zich in een typische ‘townhouse’, een beetje vergelijkbaar met de herenhuizen uit België. Authentieke en vooral charmante huizen die achter hun vaak saaie exterieur verborgen parels herbergen. In dit geval is biedt de gevel echter al een glimps van het interieur. De houten gevelbekleding doet namelijk meteen denken aan het wilde westen en de oude ‘log cabins’. En zoals de naam al verklapt, gaat die stijl binnen door. Hoewel de ‘country stijl’ duchtig gemixd wordt met wat de eigenaars een “Brooklyns gevoel voor stijl” noemen. Metaal wordt smaakvol afgewisseld met hout, de donkere tinten worden opgehelderd door de lichte kleuren en de authentieke elementen zoals de houtkachel gaan perfect samen met de moderne toetsen in de keuken. Alles lijkt perfect in balans!

En dat is meteen de eerste interieurtip: durf verschillende stijlen te mengen. Belangrijk hierbij is dat je de rode draad behoudt. Hoewel de Urban Cowboy verschillende stijlen als urban, industrial, luxury townhouse mixt met een stevige portie retro cowboy, behouden ze toch een licht interieur met een grote openheid en ruimtegevoel.

Less is definitely more!

Een belangrijke interieurtip die we in vele hotelkamers leren, is less is more. Een slaapkamer dient in hoofdzaak om te rusten, te slapen. Des te meer afleiding, des te minder slaap. En dat was ook de visie van de ontwerper in de Urban Cowboy.

De slaapkamers stralen één en al rust uit. De lichte tinten en materialen zorgen voor een serene uitstraling en de hoge plafonds bieden de gasten een ongelofelijk gevoel van ruimte. De houten vloer, dwarsbalken en meubelen zorgen voor de finishing touch en bezorgen de slaapkamers hun warme karakter.

Pick a style and stick to it

Wie over een iets groter budget beschikt, kan kiezen voor de Kanoono Cabin. De naam geeft meteen al een sterke hint over wat het interieur van deze cabin te bieden heeft: pure Amerikaanse nostalgie. Binnenstappen in de Kanoono Cabin is net als binnenstappen in een film uit het Wilde Westen. Het interieur ademt country & western.

Niet alleen houten vloeren maar ook houten muren en deuren en zelfs volledig houten plafonds. Zoals met alles, zijn het echter de kleine details die het af maken. De vouwlampen en plooispiegel aan het bad, het Indiaanse kleed en de bijpassende bedsprei en de luchter die gemaakt is van geweien… Die details maken van het interieur een gebalanceerd geheel.

Of je nu stijlen wilt mixen of een gebalanceerd geheel wilt creëren: het zijn vaak de details die het plaatje kunnen maken of kraken. Houd je ogen dus open, ook op vakantie, en doe hier en daar wat ideetjes op voor je eigen interieur.

Extra tip: is het je trouwens opgevallen dat er nergens een tv in de slaapkamer staat? Wil je rust in de slaapkamer? Verban die tv dan naar de woonkamer!

Foto’s & meer info: Urban Cowboy BnB

07/07/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?