Interieurideeën: een kleine woning inrichten

Plannen om alleen te gaan wonen? Of zoek je een stekje samen met je partner? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk niet het privilege om onmiddellijk een grote villa te kopen. Als jong koppel ben je ‘gedoemd’ om klein te beginnen. Geen paniek, als je slim omgaat met de ruimte die je hebt, kan je jouw kleine woning toch groot inrichten.

Een kleine woning inrichten: hartverscheurende keuzes

Je bent jong en je wilt in de stad gaan wonen, want de stad leeft en heeft heel wat charmes. Het nadeel waar je helaas mee kampt, is het gebrek aan ruimte. Een woning inrichten op zich is al niet eenvoudig. Er zijn zoveel keuzes die je moet maken en er zijn zaken waar je goed over moet nadenken. Als je een kleine woning moet inrichten, worden deze keuzes nog moeilijker. In een kleine woning is het namelijk uiterst belangrijk dat je elk plekje zo efficiënt en optimaal mogelijk benut.

Begin met een plan

Begin daarom bij het inrichten van een kleine woning met een plan. Teken netjes uit hoeveel plaats je hebt en welke meubels in welke ruimte zullen komen. Zodra je een concreet plan voor ogen hebt, worden de keuzes al een stuk makkelijker. De sleutel tot succes als je een kleine woning gaat inrichten is eenvoud. Houd dit dus zeker in je achterhoofd wanneer je meubels gaat uitzoeken.

Ook het kleurgebruik is van belang in jouw kleine woning

Voor je begint met je kleine woning in te richten, denk je best eerst na over de vloer die je wil leggen en welke kleur je muren en plafond zullen krijgen. Inderdaad, het kleurgebruik speelt eveneens een grote rol in jouw kleine woonst. Wil je een ruimtelijk gevoel creëren? Kies dan voor lichte kleuren zoals wit en pasteltinten. Gebruik zowel voor je muren, je plafond als voor je vloerbekleding een aangename lichte kleur. Donkere muren, vloeren en meubels doen je woning onmiddellijk veel kleiner lijken.

Je kleine woning inrichten met multifunctionele meubels

Elke centimeter is kostbaar in jouw kleine woning. Denk daarom bij het kiezen van jouw meubels goed na over de plaats, de functie en het nut van dit meubel. In plaats van keukenstoelen kan je bijvoorbeeld twee banken uitzoeken. Deze schuif je na het eten netjes onder de tafel, zo staan ze niemand in de weg. Heb je weinig plaats voor een keukentafel? Kies dan voor een uitklapbare keukentafel. Je klapt de tafel enkel open wanneer hij nodig is, op andere momenten heb je extra plaats. Het is wel duidelijk: als je weinig plaats hebt, kies je voor multifunctionele meubels. Goed geraden, dat zijn meubels met meerdere functies, zoals bijvoorbeeld dit salontafel-voetbankje-plateau-kussen van Mister T.

25/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

MG
Meubelen Gené

Leuke tips, vooral die ivm de multifunctionele meubelen. ‘Overbodige’ meubelen kunnen snel voor een overvolle indruk zorgen. Nog een goede tip: laat voldoende licht binnen. Zware gordijnen kunnen een ruimte ook optisch verkleinen.

Bekijk 1 andere vraag over dit project