Interieur-inspiratie: roodkoper voor een onweerstaanbaar interieur

Roodkoper is ongelegeerd zuiver koper. Het is een buigzaam metaal dat een groot geleidingsvermogen voor elektriciteit en warmte heeft. Daarom werd het materiaal vroeger voornamelijk gebruikt in de industrie, maar ook in de keuken. Tegenwoordig duikt het hippe metaal, met zijn unieke karakter en bijzondere kleur, op in heel wat interieurs.

Interieur-inspiratie: roodkoper in de eetkamer en de keuken

Het blijft in de keuken niet langer bij roodkoperen pannen. Je kan de keuken prachtig aankleden met roodkoperen stoelen, kommen en flessen. Ook accessoires in de bruinrode kleur scoren goed in de keuken. Het geeft je keuken een warm en gastvrij gevoel. De eethoek wordt ook prachtig aangekleed met roodkoper. De warme kleur wordt gecombineerd met donkere kleuren. Zo passen het roodkoper en blauwstaal perfect samen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie match tussen een blauwstalen keukentafel en roodkoperen stoelen.

Interieur-inspiratie: roodkoper in de woonkamer

Door de warme, roodbruine kleur en het glanzende oppervlak geeft roodkoper zelfs een klein object een grootse uitstraling. Het is een aangenaam uitgangspunt voor een herfstachtig kleurenpalet in jouw interieur. Aardetinten geven jouw woonkamer een huiselijk en warm karakter! Combineer roodkoper met natuurlijke materialen zoals hout, textiel, bamboe en leer voor een rijke uitstraling. Let wel op dat je afwisselt met voldoende wit als luchtige tegenhanger.

Meer interieur-inspiratie:

25/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?