Je interieur virtueel inrichten? Dat doe je met Hizzle

“Probeer de mogelijkheden te zien.” Al wie ooit een woning kocht, heeft het zinnetje ongetwijfeld te horen gekregen. Slechts weinigen onder ons slagen erin om het bestaande interieur van een woning weg te denken, en zodoende het wérkelijke potentieel van de ruimtes te zien. Daar bestaat nu een oplossing voor. De applicatie heet Hizzle, komt uit Nederland en het is een handige tool om je interieur in te richten – virtueel dan wel. Opgepast: mogelijk verslavend voor interieurfreaks!

Interieur inrichten op maat, met een handige app

Welke van deze opties verkies je, wanneer je een potentiële koopwoning bekijkt: een woonkamer die volledig ingericht is (weliswaar naar de smaak van de huidige eigenaars), of een woonkamer die al helemaal gestript is? De meeste mensen gaan voor de laatste optie. Al heeft die ook wel weer nadelen, want een lege woonkamer biedt vaak ook maar een troosteloze aanblik. In gedachten probeer je ze te vullen met je eigen meubels en accessoires, maar toch … het is en blijft een lege ruimte. Om je te helpen bij deze virtuele oefening, is er nu Hizzle.

De Hizzle-applicatie biedt een virtuele impressie van de woning die jouw belangstelling wegdraagt. Meer nog, ook de meubels die je op het punt staat te kopen, kan je in de virtuele woonkamer plaatsen om te zien welk effect dat geeft. Enkele meubelproducenten hebben zich al geëngageerd om hun klanten te verrassen met deze handige app. Want stel je voor: je ziet een bank staan bij Trendhopper of Leolux, maar vraagt je af of ze wel past in jouw eigen woonkamer. Hizzle biedt je de mogelijkheid om de bank in jouw virtuele woonruimte te plaatsen, en ze naar hartelust te verplaatsen tot ze op de plek staat waar jij ze graag wil hebben.

Interieur inrichten in een handomdraai

Ook voor makelaars creëert deze app interessante mogelijkheden. Kopers hoeven het interieur van een huis niet meer weg te denken, maar krijgen meteen een beeld voorgeschoteld van hoe het zou kunnen zijn. Op die manier tovert de makelaar die klassiek ingerichte woonkamer met eikenhouten meubels in een handomdraai (of beter gezegd: met enkele welgemikte swipes) om in een strakke, loftachtige leefruimte waar design meubels helemaal tot hun recht komen.

 

Meer info vind je op de Hizzle website.

28/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?