Inspiratie voor je keuken: werken met glas

Je wil een unieke keuken inrichten, die inspireert en aanzet tot koken? Experimenteer dan eens met glas in de keuken! Glas is een materiaal dat men niet meteen verwacht in de keuken, en net daarom geeft het je keuken iets unieks. Een glazen spatplaat met een zelf gekozen foto, een glazen werkblad en ultramoderne schuiven die zijn afgewerkt met glas: laat je inspireren!

Een persoonlijke touch met deze glazen spatplaten

Je snakt naar een persoonlijke touch in je keuken? Wat dacht je dan van deze gepersonaliseerde glazen spatplaten! Je kiest gewoon een kleur, een patroon of een afbeelding en je laat die inwerken in een glazen spatplaat, volledig op maat. De spatplaat kan temperaturen aan tot 220 °C, waardoor je ze zowat overal in je keuken kan plaatsen. Plaats een kleine spatplaat achter je kookfornuis met een foto die alle aandacht opeist, of plaats een lange spatplaat langs je hele muur met een prachtig patroon: de keuze is aan jou!

Foto’s via: Freshome

Hoef je niet meteen een persoonlijke foto of een speciaal patroon in je spatplaat? Ga dan voor gewoon gehard glas in de keuken: tal van bedrijven kunnen gehard glas in een bepaalde kleur en volledig op maat in je keuken plaatsen. Dat is niet alleen esthetisch, het is ook erg praktisch. De kans op verkleuring is minimaal aangezien er geen voegen aan te pas komt, en dankzij een anti-kraslaag blijft het glas duurzaam.

Hout en glas combineren

Gewaagd, maar daarom niet minder geslaagd: deze keuken combineert eikenhout met glas. Op het eerste zicht zijn deze materialen moeilijk te combineren, maar in dit geval is het resultaat een prachtige design keuken. Het glazen werkblad oogt erg mooi, en geeft de keuken een bijzondere uitstraling. Let ook op de glazen schuiven onder het werkblad, die het geheel erg open doen aanvoelen.

Foto’s via: Freshome

15/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?