Je huis inrichten met lef: stap eens uit je comfortzone!

huis inrichten

Is je hele huis ingericht met neutrale kleuren omdat dat nu eenmaal overal bij past? Geeuw! Stap eens uit je comfortzone en ga op zoek naar originele, gedurfde ideetjes. Je zult zien: zó maak je een huis om van te houden!

Alles of niets?

Durf je je comfortzone nog niet zo goed te verlaten? Het is helemaal niet nodig om meteen je hele huis om te gooien. Start bijvoorbeeld met een kleine, wat verborgen ruimte waar het niet zo opvalt als je gedurfde verandering niet uitdraait zoals gepland. Een slaapkamerkast bijvoorbeeld, of de berging. Ben je meer het type dat meteen in het diepe springt? Schilder dan gerust gouden strepen over je inkomhal, of glanzend rode graffiti in je woonkamer.

Vraag het aan een vriend

Geen inspiratie? Je brengt elke dag al in je huis door, waardoor je misschien enkel nog maar beperkingen ziet in plaats van mogelijkheden. Een goede vriend(in) ziet daarentegen meteen wat je nog zou kunnen veranderen zonder jouw unieke persoonlijkheid uit het oog te verliezen.

Dappere details

Eén gedurfde kamer in een saai huis? Als je eerste experiment goed is uitgedraaid, gebruik dat momentum dan om dappere details in andere ruimtes te introduceren. Een oversized plant, een zwarte deur of een wilde patronenmix? Designregels zijn er om gebroken te worden!

Je huis inrichten met een gevoel voor humor

Het is niet het einde van de wereld als je project minder geslaagd is dan verhoopt. Grinnik erom, leer van je fouten, en probeer op een ander moment weer eens iets nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handvormige stoel, felgroene radiatoren of een neon kroonluchter boven de eettafel? Pak het creatief aan en laat je woning uitstralen wie jij bent!

21/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?