Hout in de badkamer – inspiratie & onderhoudstips

Hout schept een warme sfeer in de badkamer en creëert een mooi contrast met de andere koele badkamermeubels. Hout maakt van de badkamer een rustige plek waar je na een zware dag lekker kan ontspannen.

Hout in de badkamer kan perfect

We integreren steeds meer natuurlijke materialen in ons interieur. Hout is hierbij één van onze favoriete materialen. Wat je misschien niet wist: hout in de badkamer kan perfect! In interieurbladen zie je het steeds meer en de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. De enige vereiste is de juiste houtsoort!

Sfeer en luxe van hout in de badkamer

Hout is een warme tegenhanger van de andere materialen in de badkamer. Het steekt mooi af tegen deze andere materiaalsoorten in de badkamer. Hierdoor krijgt de badkamer een unieke karakteristieke uitstraling.

Er zijn heel wat mogelijkheden om hout in de badkamer toe te passen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor houten accessoires, zoals een houten wasmand, douchemat of tandenborstelhouder. Ook kan je kiezen voor houten badkamermeubels, zoals een houten wastafelblad, badkamerkasten of je kan een houten wand achter je bad of douche plaatsen.

Hout in de badkamer: onderhoud?

Hout en water zijn niet de beste vrienden, dat weet iedereen. Daarom zijn veel mensen verwonderd wanneer je zegt dat hout in de badkamer perfect kan. Hout is inderdaad een natuurproduct en krimpt of zet uit naargelang de omgevingstemperatuur en het vochtgehalte.

Als je kiest voor hout in de badkamer moet je dus de nodige voorzorgen nemen. In de eerste plaats is de correcte plaatsing en de keuze van de juiste houtsoort enorm belangrijk. Houten badkamermeubels, -vloeren, -wanden en -accessoires worden daarom voorzien van een vernis- of olielaag om het hout te beschermen tegen vocht.

16/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?