Hoe zorg je er voor dat je tv naadloos aansluit op je interieur?

tv in interieur

Vroeger was de tv een echte aandachtstrekker in huis. Niet in de laatste plaats vanwege zijn logge uiterlijk, want voor de klassieke modellen met een beeldbuis moest je behoorlijk wat ruimte vrijmaken. Tegenwoordig zijn er platte toestellen die we neerzetten of ophangen. Het is sindsdien steeds meer een trend geworden om de tv zo onopvallend mogelijk in de ruimte te verwerken. Maar hoe zorg je ervoor dat het toestel naadloos aansluit op het interieur?

Nieuwe technologie: álles kan

Tegenwoordig is het heel goed mogelijk om je tv zo te vermommen dat het ding nauwelijks nog opvalt in de kamer. Je kan bijvoorbeeld met de nieuwe generatie tv-toestellen gebruik maken van de mogelijkheid om een foto van de wand te maken & die op het toestel te laten projecteren. Dat gebeurt zo subtiel dat het net lijkt of het toestel zelf ook onderdeel van de wand is geworden. Een verbluffend resultaat & stijlvolle woonkamer tot gevolg!

Een andere optie? Een mooie foto projecteren op het scherm: wanddecoratie én een televisie in 1!

In deze slaapkamer is het net alsof er enkel een mooie foto aan de muur hangt, maar niets is minder waar! Foto bij geardiary.com (Pinterest).

Aandacht afleiden. Tv? Waar?

Maar ook als het toestel uit staat en er dus een groot zwart vlak te zien is, kan je vanalles doen om de tv minder te laten opvallen. Een goede tip voor tv-toestellen die worden opgehangen is om een donkere tint te kiezen voor de muur in kwestie, zoals grijs of groen, in plaats van het klassieke wit of écru. Dat kijkt nog eens prettiger ook; het contrast wordt immers kleiner.

tv aan donkere wand
Zie jij de televisie? Wij niet… Foto bij apartmenttheory.com (Pinterest).

Zet je vervolgens een bijzettafel met een mooie plant in de buurt van de tv, dan leid je daarmee de aandacht van het toestel nog eens extra af én creëer je sfeer: win-win!

Achter gesloten deuren

Een andere manier om de televisie geen storende factor in het interieur te laten zijn, is het toestel geheel te laten verdwijnen achter gesloten deuren. Er bestaan diverse meubelen om dit mogelijk te maken.

In dit stijlvolle appartement verdwijnt de tv in de kast als er gasten zijn. Slim gezien! Foto bij deringhall.com (Pinterest).

Belangrijk! Denk bij deze oplossing goed na over de bekabeling en het formaat van het toestel. Hoe groter het toestel is, hoe lastiger het wordt om een geschikt wandmeubel te vinden. Niet gevonden? Niet getreurd! Maatwerk to the rescue!

Stijlvol aan een paal

Ten slotte hebben we een nieuwe trend gespot: hang de televisie op aan een paal, die van plafond tot vloer doorloopt. Dat levert een zeer stijlvol plaatje op en heeft bovendien een ander voordeel: je kan het toestel draaien in elke gewenste stand. Handig, wanneer je afwisselend vanuit verschillende hoeken van de ruimte tv wil kijken.

Kookprogramma’s kijken tijdens het koken in je open keuken? Op deze manier kan het! Foto bij inrichting-huis.com (Pinterest).
08/01/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?