Aan de slag met 6 handige interieur-apps

interieur app

Instagram en Pinterest bezorgen je bergen inspiratie. Maar dat zijn niet de enige apps die je helpen bij de inrichting van je huis. Opruimplannen, nieuwe decoratie of een DIY-project? Met deze 6 handige interieur-apps kun je zelf aan de slag!

1. Pantone Studio (gratis trial)

De hele waaier van Pantonekleuren aan je vingertoppen? Dat kan met Pantone Studio. De app kan ook kleuren herkennen in de foto’s die je uploadt.

2. Adobe Capture (gratis)

De Adobe-kleurenpaletten ken je misschien al van Adobe Color, vroeger bekend onder de naam ‘Kuler’. Die website is nu ook in een uitgebreidere variant beschikbaar als de app Adobe Capture. Neem een foto en Adobe Capture vertelt je niet alleen welke kleuren erin voorkomen, maar ook welke patronen en vormen, zodat je die vervolgens kunt verwerken in je designs.

3. Coolors (€2,29)

Ook met Coolors genereer je eenvoudig nieuwe kleurenpaletten, gewoon met één druk op de knop. Vind je het resultaat maar niks? Dan tik je nog eens voor geheel nieuwe kleuren. Vind je één kleur wel mooi maar de rest niet? Dan zet je die vast en verander je enkel de andere.

4. Magicplan (gratis)

Bij het (her)inrichten van je huis is een plattegrond op schaal vaak onontbeerlijk. Magicplan is een app waarmee je heel eenvoudig zulke plattegronden maakt op basis van jouw eigen foto’s, die je daarna virtueel kunt inrichten. Ook handig om te weten hoeveel verf je nodig hebt per kamer! Het ideale begin voor elk interieurproject.

5. iHandy Carpenter (€2,29)

Met de handige iHandy Carpenter app heb je vijf essentiële gereedschappen altijd in je broekzak zitten, zoals een waterpas, een meetlat en een gradenboog. Zo hoef je niet eens je gereedschapskist boven te halen als je een schilderij of plank wilt ophangen!

Liever eerst eens uitproberen? De iHandy Waterpas is gratis individueel te downloaden.

6. Etsy (gratis)

Tsja, moet Etsy eigenlijk nog genoemd worden? Voor handgemaakte en unieke decoratie moet je wel bij Etsy zijn. Via de app vind je met een paar tikken je nieuwste aanwinst, of maak je iemand anders blij met jouw eigen creaties.

08/10/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

H
Hansma

Beste,

Ik vroeg me af als er misschien ook iets zo interesants bestaat voor het loodgieterswerk. IN het verleden heben wij als loodgieters heel wat moeilijkheden gehad vanwege alhet werk dattraditioneel werd aangepakt. Nu zijn er heel wat interesante mogelijkheden vanwege de technologie. Graag verneem ik as er hier dus wat interesants mee tedelen is.

R
Robin

Hi,

Zijn er ook speciale apps die precies uit kunnen rekenen hoeveel tegels ik bijvoorbeeld nodig heb voor mijn woonkamer?

Bekijk 1 andere vraag over dit project