Hallo prachtige muren, byebye milieuvervuiling: ga voor vegan verf!

Vegan verf roze

Een waterbesparend toilet of een wasmachine met energiezuinig label… jij onderneemt ongetwijfeld al een aantal maatregelen voor een beter milieu. Maar wist je dat jouw muren een nieuw likje verf geven nu ook ecologisch verantwoord kan? Ontdek vegan verf!

Vegan verf = 100% ecologisch

Wat is dat ‘vegan verf’? Deze verfsoort bestaat uit minerale bestanddelen en natuurlijke pigmenten. Geen weekmakers, oplosmiddelen of andere ongezonde stoffen, dus! En dat bovendien zonder dat er gebruik gemaakt wordt van dierlijk producten. Dat maakt de verf 100% ecologisch. En de kwaliteit dan? Geen zorgen: die is minstens even goed als klassieke verfsoorten! Zeker als je verft volgens de regels van de kunst, garandeer jij een perfecte dekking.

Tip: wie houdt van levendige en diepe kleuren, zit ook goed met vegan verf. Dankzij de natuurlijke kleurpigmenten, krijg je verschillende kleurschakeringen, afhankelijk van de lichtinval. Zo heb je op ieder uur van de dag een unieke sfeer!

roze stoel voor grijze muur. Ontbijt op stoel
Van je muren tot je meubels: vegan verf dekt alle oppervlaktes!

Bijdragen aan een beter milieu

Hoe komt het eigenlijk dat vegan producten ecologisch zijn? Wie kiest voor een vegan levenswijze, vermijdt dierlijke producten. Dat wil niet alleen zeggen dat ze geen vlees en vis eten, zoals vegetariërs, maar bijvoorbeeld ook dat ze geen bont, leer of wol dragen. En dat is goed voor:

  • ons waterverbruik. Je verspilt immers een pak minder water. Zo heb je voor 1 kilo rundvlees wel 15.000 liter water nodig!
  • onze CO2-uitstoot. Minder vervuilende stoffen in de atmosfeer: het klimaat zal je dankbaar zijn!
  • de dieren. Zij hoeven niet langer nodeloos te lijden.

Kortom: pak dus uit met vegan verf en verklein je ecologische voetafdruk. Waar je dit soort verf kan krijgen? In België en Nederland is er nog maar één merk op de markt die ecologische krijtverf aanbiedt: Amazona.

Heb jij vegan verf al geprobeerd? Deel dan jouw ervaring met Homeproved & onze lezers!

beige vegan verf met decoratie
01/03/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?