Haal de jungle in huis met tropisch behangpapier

tropisch behangpapier interieur

Wil je je interieur een opfrisbeurt geven die de winterblues in één keer doet verdwijnen? Dan is tropisch behangpapier de ideale oplossing voor jou.

Tropisch behangpapier: 100% in, en niet zonder reden

Behangpapier met bijzondere patronen is helemaal terug van weggeweest. Drukke prints hadden lang een saai imago, maar zijn nu trendier dan ooit tevoren. In veel woningen duiken er accentmuren op met knotsgekke en opvallende prints, zoals kleurrijke papegaaien, groene palmbladeren en exotische bloemetjes. Tropische prints zijn een originele manier om de natuur in huis te halen en een grappige knipoog aan je interieur toe te voegen.

Welcome to the (Scandinavian) jungle

Als je besloten hebt om met tropisch behangpapier aan de slag te gaan, zal je de rest van je interieur hierop moeten afstellen. Tropisch behangpapier kan namelijk chaotisch overkomen in een al goed gevulde woonkamer. Het is daarom interessant om te werken met eenvoudige Scandinavische meubelen. Natuurlijke materialen, lichte kleuren en ingetogen design zijn kenmerkend voor deze veelzijdige interieurstijl. De drukte van de jungle wordt zo op een subtiele manier gecompenseerd met de bescheidenheid van de Scandinavische designelementen.

Exotische bronnen ter inspiratie

Helemaal overtuigd van deze exotische manier van inrichten? Dan hebben we nog enkele handige websites voor jou. Op Houzz, volgens CNN de “Wikipedia van interieurinrichting”, kun je alvast starten met een avontuurlijke tocht door de interieurjungle. Instagram en Pinterest kunnen je daarnaast veel inspiratie bieden om je huis op een tropische manier te pimpen.

Nog meer inspiratie en tips nodig om je interieur een opfrisbeurt te geven? Bekijk dan snel onze rubriek over interieurinrichting.

20/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

L
lol

leuk!

  HH
  Hanne Homeproved

  Bedankt!

  Groetjes,

  Hanne
  Homeproved

PM
Patricia Monteyne

Ik zou graag dit behangpapier kopen. Enig idee welk merk het is en waar het eventueel te verkrijgen is?

alvast bedankt,

Patricia

  HH
  Hanne Homeproved

  Hallo Patricia,

  Je hebt verschillende websites waar je terechtkunt. Denk aan bol.com, GAMMA of onlinebehangpapier. Maar stap zeker ook eens een lokale interieur- of behangwinkel binnen, die verkopers kunnen je ongetwijfeld ook verder helpen.

  Nog veel succes!

  Groetjes,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 3 andere vragen over dit project