Haal bergen inspiratie uit deze woonmagazines

inspiratie woonmagazines

Online vind je natuurlijk tonnen wooninspiratie, maar er zijn zo van die momenten waarop je gewoon nog eens een papieren magazine wil doorbladeren. Net na de wekelijkse schoonmaak van je huis, bijvoorbeeld. Of wanneer je een middagje vrij bent en je even in alle rust op je terras van de zon wil genieten, met een boekje erbij. Verstand op nul en voelsprieten op scherp. Deze woonmagazines bieden je de papieren inspiratie die je zoekt.

Vtwonen

Misschien wel het sterkste woonmerk van de Lage Landen. Vtwonen is al jarenlang een autoriteit op het vlak van interieur- en wooninspiratie. Tegenwoordig zet het magazine vooral in op het online platform, waarop je urenlang kunt rondsurfen zonder je een seconde te vervelen. Toch bestaat ook het papieren woonmagazine nog steeds – en dat is goed nieuws voor wie liever bladert dan scrolt.inspiratie woonmagazines

Real Simple

Fan van lifestyle in de brede zin? Dan vind je vast je gading in het woonmagazine Real Simple. Hun woon- en decoratietips zijn steevast hapklaar én hip verpakt, met de nodige aandacht voor zinnenprikkelende beelden en verfijnde vormgeving. Overigens kun je in dit magazine niet alleen terecht voor decoratietips. Ook ‘food’, ‘style’, ‘holidays’ en ‘life’ behoren tot de categorieën.

Better Homes and Gardens

Better Homes and Gardens is typisch zo’n magazine dat je doet verlangen naar een nieuw leven ‘op den buiten’. Denk aan eten uit de moestuin, grootmoeders recept voor appeltaart (mét kaneel), decoratietips voor de landelijke stijl (gordijnen met ruitjesmotief), tips voor tuiniers (hoe je buxussen te snoeien), … ‘Country living’ ten voeten uit dus.inspiratie woonmagazines

De koningin van de lifestyle: Martha Stewart

Zij mag uiteraard niet ontbreken in dit overzicht. Martha Stewart is de ‘queen of good housekeeping’ en hoewel die titel misschien een tikje rollenpatroonbevestigend is, kun je niet ontkennen dat hij haar tot een steenrijke celebrity heeft gemaakt. Naast een online platform waar je vooral naartoe moet surfen voor Martha’s heerlijke recepten, brengt ze ook magazines uit. Martha Stewart Living biedt je tonnen inspiratie om je huis (én je leven) opnieuw in te richten. Wel goed dat ze geen fashion-advies levert, onze Martha in haar eeuwige vormloze bloes.

22/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?